Staruri de legendă care au avut succes cu piese FURATE. De la Beatles la Madonna VIDEO

Publicat: Vineri, 21 Septembrie 2012 18:05 // Actualizat: Vineri, 21 Septembrie 2012 18:13 // Sursa: RTV.net

Piesa "All You Need Is Love" a lui Beatles este copiată după o compoziţie a lui Glenn Miller, iar Oasis a plătit 500.000 de dolari pentru că a furat o compoziţie a New Seekers, intitulând-o "Shakermaker", potrivit guyism.com.

1. Led Zeppelin, cu "Bring it on Home" şi Whole Lotta Love"
Două dintre piesele celebre ale legendarei trupe sunt considerate a fi "furate". Astfel, “Bring it on Home”, apărută în 1969, pe al doilea album, îi aparţine de fapt lui Sonny Boy Williamson, care o lansase pe piaţă în 11 ianuarie 1963. Între timp, în 1965, Sonny Boy Williamson a murit, iar Robert Plant şi colegii au amintit la începutul piesei că ea este un omagiu adus acestuia, fără să sufle o vorbă că de fapt îi aparţine întregul cântec. Cel care i-a acuzat, compozitorul Willie Dixon, i-a dat în jdecată şi pentru faptul că piesa "Whole Lotta Love" ar fi inspirată dintr-o compoziţie a sa, "You Need Love", înregistrată în anul 1962.

2. Beatles, cu "All You Need is Love"
Piesa s-a bucurat şi se bucură de un succes teribil şi a fost lansată prin satelit, în întreaga lume, pe 25 iunie 1967, pentru o audienţă estimată între 400 şi 700 milioane de telespectatori. Marea ei problemă e că nu este decât o versiune aranjată a unei compoziţii a lui Glenn Miller. Dealfel, Beatlesii au şi plătit ulterior drepturi de autor, după ce s-a dovedit plagiatul. În mod individual, John Lennon a fost acuzat de plagiat pentru că a furat piesa "Come Together" de la Chuck Berry (piesa "Here come up flat top / He was groovin' up slowly"), iar George Harrison a aranjat piesa "He’s So Fine" a lui The Cliffons, în al său "My Sweet Lord", din 1970.

3. Radiohead, cu "Creep"
S-a constatat că cei de la Radiohead au luat mai mult decât ar fi trebuit din cântecul "The Air That I Breathe”, al celor de la The Hollies, iar simpla asculatre a celor două piese confirmă acest lucru. De asemenea, “Paranoid Android" nu este decât o versiune cu 25 de ani mai nouă decât "In the Square" a lui The Pretty Things. Asemănarea se întinde pe o durată de 40 de secunde.4. Vanilla Ice, cu "Ice, Ice Baby"
Este poate cea mai cunoscută piesă a acestei trupe şi cu toate că asemănările cu "Under Pressure", a lui Queen, sunt evidente, membrii trupei nu a fost daţi niciodată în judecată. Se speculează însă ideea că părţile au ajuns la o înţelegere departe de ochii opiniei publice.

5. Madonna, cu "Frozen"
Un belgian pe nume Salvatore Acquaviva a acuzat-o pe Madonna că piesa "Frozen", lansată în 1998, este de fapt adaptarea piesei sale "Ma Vie Fout le Camp", apărută în 1979. Asemănările nu sunt chiar atât de evidente, însă justiţia belgiană i-a dat dreptate bărbatului, iar "Frozen" a fost interzisă de la comercializare în Belgia.

6. Johnny Cash, cu "Folsom Prison Blues"
Piesa a fost lansată în 1955 şi nimeni nu a avut nicio obiecţie, însă la relansare, în 1968, Gordon Jenkins a dat în judecată casa de producţie şi a încasat 75.000 dolari, deoarece "Crescent City Blues", compoziţia sa din 1953, suna cam la fel.

7. Oasis, cu “Whatever”, “Shakermaker” şi “Step Out”
În 1994 s-a constatat că "Whatever" este prea apropiată ca ritm de "How Sweet to be an Idiot", a lui Neil Innes, iar acesta a fost cooptat ca şi compozitor al piesei. Lucrurile au stat mult mai prost în cazul piesei "Shakermaker", pentru care Oasis a plătit despăgubiri de o jumătate de milion de dolari, fiindcă au copiat-o fără ruşine de la New Seekers (piesa “I’d Like to Teach the World to Sing”). De asemenea, "Step Out" a fost furată de la Stevie Wonder, care a fost cooptat ca şi scriitor al piesei.

8. The Beach Boys, cu “Surfin’ USA”
Brian Wilson, de la The Beach Boys, este considerat un geniu muzical, fiind apreciat ca unul dintre cei mai mari compozitori pop ai tuturor timpurilor. Totuşi, faimoasa sa baladă "Surfer Girl", transformată apoi în “Surfin’ USA”, seamănă izbitor de mult cu piesa "Sweet Little Sixteen", compusă de Chuck Berry, în 1958. A urmat un proces, iar Berry a fost creditat ca şi compozitor al piesei.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
15 iul 06:00
Răspunde | Votează email 0 email
Juliana Michael
Bună ziua, numele meu este Juliana Michael, o victimă a fraudei în mâinile creditorilor fals, am fost o fraudă toate cele mai 29,000,00Ron pentru că am nevoie de un capital mare de mii de 80.000.000, aproape că am murit, am avut nici un loc pentru a merge, afacerea mea distrusă în proces, am pierdut fiul meu .. eu nu pot sta acest lucru se întâmplă din nou. în iunie 2014, am întâlnit un prieten care mi-a prezentat o mamă bună doamna Elina că în cele din urmă ma ajutat să asigure un împrumut în companie, mamă bună am vrut să folosească ocazia de spus vă mulțumesc, Dumnezeu continua să vă binecuvânteze, eu de asemenea, să folosească această oportunitate de a consilia colegi român, că există mai multe escrocherii acolo, dacă aveți nevoie de un împrumut și împrumut securizat rapid înregistra numai prin d-na Elina prin e-mail: [email protected] puteți să mă contactați prin intermediul acestui e-mail; [email protected] dacă aveți orice îndoială. te rog ea a fost singura persoană de încredere și de încredere.
Mulțumesc.
1
EUR
4.8738
RON
29 Sep
noapte 12 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H