Statele Unite au semnat un acord cu Sanofi şi GlaxoSmithKlyne pentru 100 de milioane de doze ale unui vaccin anti-COVID experimental

Administraţia Trump a anunţat că a încheiat un acord cu compania franceză Sanofi şi compania britanică GlaxoSmithClyne pentru achiziţionarea a 100 de miliane de doze ale unui vaccin experimental dezvotat de acestea, anunţă Reuters.

RomaniaTV.net
02 aug. 2020, 05:11
Statele Unite au semnat un acord cu Sanofi şi GlaxoSmithKlyne pentru 100 de milioane de doze ale unui vaccin anti-COVID experimental

Potrivit acordului anunţat, SUA va plăti celor două companii farmaceutice în jur de 2,1 miliarde de dolari pentru dozele necesare vaccinării a 50 de milioane de oameni, cu posibilitatea achiziţionării a altor 500 de milioane de doze ulterior, conform News.ro.

Achiziţiile vor avea loc în cadrul programului Operation Warp Speed, care are ca obiectiv să aducă pe piaţă un vaccin împotriva Covid-19 înainte de sfârşitul acestui an.

„Investiţia de astăzi susţine cel mai recent vaccin candidat al nostru, un produs dezvoltat de Sanofi şi GSK, ale cărui studii clinice şi producţie sunt în curs, cu posibilitatea de a aduce sute de milioane de doze sigure şi eficace poporului americn”, a declarat Alex Azar, secretar al Departamentului pentru Sănătate şi Servicii Umane al SUA.

Noul coronavirus, care a apărut prima oară în China, a infectat 4,5 milioane de oameni în Statele Unite şi a omorât peste 152.000 de americani, potrivit datelor obţinute de Reuters.

Centrul pentru Controlul Bolilor din Statele Unite a estimat vineri că numărul deceselor provocate de Covid-19 va ajunge la 168.000-182.000 până în 22 august, cele mai mari creşteri urmând să aibă loc în Alabama, Kentucky, New Jersey, Puerto Rico, Tennessee şi statul Washington.


loading...
Partenerii noștri