Statele Unite critică cenzura mediatică „fără precedent” din Rusia

Statele Unite au criticat vineri cenzura 'fără precedent' a mass-media din Rusia care se manifestă, în principal, prin blocarea site-urilor opoziției și ale surselor alternative de informații asupra situației din Ucraina, relatează AFP, potrivit Agerpres.
Romania TV
14 mart. 2014, 21:46
Statele Unite critică cenzura mediatică

‘Statele Unite sunt profund îngrijorate de restrângerea spațiului atribuit mass-mediei independente și libere din Rusia’, a declarat purtătoarea de cuvânt adjunctă a Departamentului de Stat, Marie Harf.

‘În ultimul an, guvernul rus a aprobat o serie de legi care instaurează cenzura și restricții fără precedent în mass-media și publicațiile de pe internet’, a adăugat ea.

Marie Harf a vorbit despre concedierea redactorului-șef al celui mai vechi și mai citit site de informați din Rusia, Lenta.ru, concediată pentru ‘difuzarea de documente cu caracter extremist’. Site-ul a publicat un interviu cu un membru al Pravîi Sektor (Sectorul de Dreapta), mișcare radicală și naționalistă ucraineană care s-a aflat în prima linie a manifestațiilor de la Kiev.

De asemenea, autoritățile ruse au blocat accesul la blogul opozantului Aleksei Navalnîi și la principalele trei site-uri critice ale Kremlin.

‘Aceste demersuri cenzurează opiniile divergente, restrânge spațiul pentru dezbateri independente și favorizează răspândirea de versiuni fabricate de guvern ale faptelor și care sunt în mod clar false’, a subliniat diplomata americană.

Potrivit experților, criza din Ucraina și schimbarea puterii la Kiev, prezentate în presa rusă ca o lovitură de stat extremistă susținută de occidentali în scopuri geopolitice, au declanșat această nouă represiune a mass-media libere.

Într-un peisaj mediatic blocat de Kremlin, internetul reprezintă una dintre ultimele modalități de informare independentă și de exprimare pentru opozanți.

Marie Harf a dat asigurări că Washingtonul susține dreptul la liberă exprimare a tuturor opiniilor și a subliniat că ‘acestea sunt drepturi pe care Rusia le-a gravat în propria Constituție’.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!