Statele Unite îndeamnă Rusia să nu îi ofere o „tribună de propagandă” lui Edward Snowden

Statele Unite au cerut Rusiei să nu îi ofere o "tribună de propagandă" fostului consultant NSA Edward Snowden.

RomaniaTV.net
12 iul. 2013, 18:31
Statele Unite îndeamnă Rusia să nu îi ofere o „tribună de propagandă” lui Edward Snowden

„O decizie de acordare a azilului ar merge împotriva afirmaţiilor Rusiei, care susţine că nu doreşte ca acest caz să afecteze relaţiile bilaterale cu Statele Unite„, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney, scrie Mediafax.

Fostul consultant NSA Edward Snowden, aflat în aeroportul din Moscova, a declarat că nu are niciun regret şi că doreşte azil politic temporar în Rusia până va putea pleca în America Latină. „Nu am niciun regret”, a reiterat Snowden în cursul unei întâlniri cu activişti pentru drepturile omului desfăşurată vineri în zona de tranzit a aeroportului din Moscova.

„Am cerut ajutorul dumneavoastră (…) pentru a mă putea deplasa în siguranţă în America Latină şi cer azil politic în Rusia aşteptând să mă pot deplasa în legalitate”, a adăugat el.

Rusia trebuie să îi acorde lui Snowden azil politic sau azil politic temporar„, a reacţionat Serghei Narîşchin, preşedintele Dumei de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, subliniind că Moscova îl consideră „un apărător al drepturilor omului”.