Statele Unite scot petrol din rezerva strategică pentru prima dată în ultimii cinci ani

Departamentul de Energie din Statele Unite a anunţat, joi, că va scoate din rezerva strategică o producţie de 500.000 de barili de petrol, în urma efectelor produse de uraganul Harvey asupra industriei de petrol, scrie Reuters.

31 aug. 2017, 15:40
Statele Unite scot petrol din rezerva strategică pentru prima dată în ultimii cinci ani

Petrolul va fi livrat către rafinăria Phillips 66, în Lake Charles, Louisiana, uzină care nu a fost afectată de furtună.

Aceasta este prima astfel de măsură luată din 2012 şi este un acord de schimb prin care guvernul va împrumuta petrol rafinăriei Phillips 66, care va înlocui mai târziu cantitatea împrumutată.

Rezerva, care a fost înfiinţată la începutul anilor `70 după embargoul impus ţiţeiului din ţările arabe, conţine, în prezent, 679 de milioane de barili de petrol. Cantitatea care va fi împrumutată este mică pentru o ţară care foloseşte aproape 20 de milioane de barili de petrol zilnic, precizează Reuters.

Uraganul Harvey a redus aproape un sfert din producţia rafinăriilor din ţară după ce a generat inundaţii în Houston, înainte să ajungă în Louisiana, un alt stat unde există rafinării.

Preţurile benzinei au crescut la începutul şedinţei de tranzacţionare după ce Colonial Pipeline, companie care operează cel mai mare sistem de transport de combustibil din Statele Unite, a anunţat că va închide liniile principale către Nord-Est, pe fondul lipsei resurselor din conductele de alimentare din rafinării şi a întreruperilor înregistrate la punctele de pompare.