Statele unite se pregătesc să înfrunte din nou ZĂPADA şi un VAL DE FRIG

Estul Statelor Unite se pregătea marţi de un nou val de frig şi ninsori, cu instituţii şi şcoli închise, zboruri anulate şi recomandări de a rămâne acasă.

RomaniaTV.net
22 ian. 2014, 18:34

Un front polar care ar putea duce la acumularea a 30 de centimetri de zăpadă urmează să afecteze toată coasta de est a statului Carolina de Nord, până în sudul New England, au anunţat serviciile meteo naţionale.

Se aşteaptă ca ninsorile să fie însoţite de o scădere a temperaturilor, în special în extremul nord-est al ţării – statele Maine, Massachusetts, New Hampshire, Vermont, Rhode Island, Connecticut. Temperaturile mai mici decât cele normale în acest sezon vor dura până în week-end, mai arată serviciile meteorologice.

Serviciile administrative federale din Washington sunt închise marţi, iar centrul oraşului părea gol. De asemenea, conferinţa de presă zilnică de la Casa Albă a fost anulată, iar grădina zoologică din Washington a rămas închisă.

Vezi şi Vortexul POLAR: Un banc URIAŞ de peşti, COMPLET ÎNGHEŢAT la mal. Imagini INCREDIBILE FOTO

La New York, unde temperaturile erau de minus 3 grade Celsius, a fost emisă o avertizare de viscol, valabilă până miercuri la 06.00 (11.00 GMT). Temperatura urmează să scadă până la minus 12 grade Celsius seara, rafalele de vânt putând atinge 56 de kilometri pe oră, informează Mediafax.

Mii de şcoli de pe coasta de est au rămas închise, iar aproximativ 2.000 de zboruri au fost anulate, potrivit site-ului FlightAware.com.

De asemenea, serviciile meteo au avertizat automobiliştii să „renunţe la orice deplasare care nu este necesară”, din cauza drumurilor alunecoase şi a lipsei de vizibilitate.

Estul Statelor Unite s-a mai confruntat cu un val de frig polar la începutul anului, înregistrându-se recorduri de temperaturi negative.