Statistică alarmantă: 10% dintre copii născuţi în 2018 au mame minore. România, pe primul lor în UE

Educaţia sexuală ar trebui introdusă în şcoli, crede președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos, iar propunerea este motivată de statisticile alarmante la nivel național, comparativ cu statisticile UE.

RomaniaTV.net
24 ian. 2020, 18:07
Statistică alarmantă: 10% dintre copii născuţi în 2018 au mame minore. România, pe primul lor în UE

Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos, s-a declarat îngrijorat de faptul că România este fruntaşă în UE cu privire la numărul de copii născuţi de mamele minore. Declarația a fost făcută în contextul controversatelor afirmaţii făcute de primarul din Târgu Mureș, conform cărora statul ar trebui să decidă cine poate avea copii şi cine nu, informează antena3.ro.

„Eu voi milita pentru introducerea unei forme de educație care să ducă la responsabilizarea minorilor, la o cunoaștere suficientă astfel încât să ia decizii pentru a preveni sarcinile nedorite sau chiar nașterile în rândul minorilor. E o problemă reală. Reiese foarte clar că aproape 10% din copiii născuți în anul 2018 sunt născuți de mame minore. Și aici trebuie să vorbim și de responsabilitatea taților pentru că avem și în rândul lor minori. Mai mult, vedem că sunt mame care până la vârsta de 18 ani au chiar mai multe nașteri, 2-3, chiar 4″, a explicat președintele CNCD într-o intervenție telefonică la Antena 3.