Staţiune montană aflată la o oră şi jumătate de Bucureşti. Este o alternativă pentru cei ce vor să evite aglomeraţia de pe Valea Prahovei

Este perioada concediilor, iar foarte mulţi bucureşteni şi ilfoveni fug de caniculă în staţiunile montane. Pentru cei care vor să scape de aglomeraţia din staţiunile de pe Valea Prahovei, venim cu o propunere mult mai atractivă. Este o zonă linistită, foarte aproape de apă.

30 iul. 2022, 09:00

Valea Doftanei este situată în nordul judetului Prahova, în zona Carpatilor de Curbura, la doar 60 de kilometri de Ploieşti. Reprezintă o alternativă pentru cei care vor să scape de aglomeraţia din staţiunile de pe Valea Prahovei.

Barajul si bazinul de acumulare sunt alimentate de Lacul Paltinoasa, un lac cu apa potabila, care se intinde pe o distanta de trei kilometri. În apropierea lacului se află Cheile Doftane.

Un alt obiectiv turistic este Rezervatia Naturala „Glodeasa”, care este compusa din brazi naturali cu o vechime de peste 200 de ani, potrivit valeadoftanei.ro.

Valea Doftanei ofera multe posibilitati de relaxare. Este o zonă liniştită în care turistii pot calari pe drumuri de munte, pana la Posada. Tot pe Valea Doftanei, turistii pot vizita in Campina casa memoriala Nicolae Grigorescu si Castelul Iuliei Hasdeu, ridicat dupa moartea acesteia de catre tatal sau, Bogdan Petriceicu Hasdeu.

Turistii pot vizita si Muzeul de Etnografie si Folclor, deschis in cadrul Caminului Cultural Traisteni, care gazduieste o colectie inedita de obiecte realizate de mestesugarii din zona. Sunt expuse aici vase de lut, stergare brodate, ornamente gravate in lemn, tratate sau lucrate in relief. De asemenea, sunt costume populare tradiţionale, purtate de bunicii şi străbunicii locuitorilor de astăzi, costume vechi, autentice, valoroase şi foarte frumoase.

Citeşte şi: Locul din România unde cazarea este gratuită, iar experienţele trăite sunt unice. Poţi dormi pe paie, în paturi de lemn, ca în vremea transhumanţei

Turiştii pot vizita şi Muzeul de Artă Plastică, deschis în cadrul Căminului Cultural Teşila. Aici pot fi văzute sute de opere de artă ale unor artişti consacraţi, picturi şi sculpturi dăruite localităţii de participanţii la Tabăra Internaţională de Creaţie Plastică din Valea Neagră, eveniment cultural organizat în fiecare an (începând din 1991) la Valea Doftanei şi la care participă artişti profesionişti din ţară şi străinătate.

Citeşte şi: Locul minunat din România unde cerul se uneşte cu pământul, ideal pentru aceste zile călduroase. VIDEO cu cele 500 de trepte spre cer

Valea Doftanei poate fi destinaţia perfectă pentru o escapadă de o zi. Dacă doriţi să petreceţi mai ulte zile în acestă staţiune, aveţi de ales între mai multe pensiuni de doua, trei sau patru margarete. De exemplu, la o pensiune de patru margarete, cazarea costă 200 lei pe noapte pentru o cameră dublă.

Pentru o cameră triplă cazarea costă 250 lei pe noapte. Pentru mic dejun trebuie să scoateţi din buzunar 35 lei de persoană.