Staţiunea Magaluf, o capcană a morţii pentru tinerii britanci amatori de droguri şi alcool

Staţiunea spaniolă Magaluf a devenit preferata tinerilor britanici amatori de petreceri, băuturi alcoolice şi droguri, însă autorităţile sunt îngrijorate că ar putea scăpa situaţia de sub control.

RomaniaTV.net
01 aug. 2012, 15:28
Staţiunea Magaluf, o capcană a morţii pentru tinerii britanci amatori de droguri şi alcool

Pe lângă băutura ieftină şi în exces şi drogurile obişnuite, acum tinerii britanici se expun unui nou pericol, „cocaina hipioţilor”. Baloanele roşii şi albastre aruncate în fiecare dimineaţă pe Punta Ballena, strada principală din Magaluf, sunt folosite de tineri pentru a inhala gaz ilariant (protoxid de azot), potrivit DailyMail.

Gazul costă 3.90 de lire un „shot” şi conferă turiştilor o stare de eforie, similară cu efectul cocainei.

În primăvara acestui an trei tineri britanici au murit după ce a căzut de pe balcoane sau scări abrupte în Magaluf, în urma consumului excesiv de alcool sau a inhalării de gaz ilariant.

În acest moment al anului staţiunea este un magnet pentru 12.000 de tineri din toată Marea Britanie care sărbătoresc sfârşitul examenelor sau a zilelor de şcoală.

Staţiunea a devenit populară, deoarece, spun ei, Ibiza este „prea scumpă”, şi staţiunea Newquay în Cornwall este „pentru bătrâni”.

Poliţiştii din Magaluf sunt din ce în ce mai îngrijoraţi de faptul că turiştii care vin sunt din ce în ce mai tineri, unii având abia 16-17 ani.