Stațiunea turistică care te va face să uiți de Austria! Are cel mai curat aer din țara noastră

În ultimii ani, românii s-au obișnuit să își petreacă concediile în străinătate, fără să știe că și în România există locuri pitorești, desprinse parcă din basme. Unul dintre aceste locuri de poveste este comuna Fundata din Brașov care anul acesta a fost votată ca fiind stațiunea turistică numărul unui din România.

29 iul. 2023, 23:19

Stațiunea turistică care te va face să uiți de Austria! Deși, la prima vedere localitatea Fundata nu pare a fi o destinație turistică ideală, aceasta a reușit să îi cucerească chiar și pe cei mai pretențioși turiști care până să o descopere își petreceau vacanțele în Austria sau Elveția.

Citește și Ce spune un profesor la ASE despre prețurile de la munte: „Îţi trebuie vreo 2-3 salarii medii pentru un sejur de doi adulţi şi doi copii”

Stațiunea turistică care te va face să uiți de Austria!

Fundata este o localitate plină de pajiști, păduri de molid și brad, cu panorame asupra Munților Bucegi, Leaota, Piatra Craiului. Iar vara  atunci când cerul este senin priveliștea ajunge și până asupra Munților Făgăraș.

Această localitate este situată la cea mai mare altitudine din țara noastră și din această cauză are cel mai curat aer din România. Altitudinea ajunge chiar și la 1.400 de metri, astfel că priveliștea este una de desprinsă din basme.

Pe lângă peisajele superbe și tradițiile locale, Fundata a devenit una dintre destinațiile preferate ale românilor care sunt amatori de turism montan, ecoturism sau turism rural.

Totodată, Fundata oferă câte ceva și pentru iubitorii de cultură. mai exact, comuna deține câteva obiective cultural-istorice pe care turiștii le vizitează adesea. Printre acestea se numără Monumentul Eroilor, Monumentul Istoric Biserica Ortodoxă Veche din Fundata și Muzeul etnografic „Nicolae Frunteș”.

Ca în orice destinație turistică de la munte, piesa de rezistență a comunei Fundata se află în gastronomia locală. Produsele din lapte și toate derivatele, dar și carnea de oaie sau vită îi cuceresc instant pe turiștii care vin istoviți de pe traseele montane.

Cât despre arhitectura locală, Fundata a păstrat casele vechi, tradiționale, care acum se împletesc cu hoteluri și pensiuni noi, dar care păstrează estetica montană.

Pe dealurile comunei Fundata, ce se întinde pe o suprafață de 3681 de hectare, se regăsesc aproximativ 350 de case locuite permanent, majoritatea tradiționale, și 400 de pensiuni și case de vacanță care oferă aproximativ 1000 de locuri de cazare, plus celebrul complex Cheile Grădiștei, care oferă încă 1000 de locuri de cazare.

Citește și Descoperire istorică în munte: Planeta, asigurată pentru 100 de ani cu această resursă naturală