Ce spune un profesor la ASE despre prețurile de la munte: „Îţi trebuie vreo 2-3 salarii medii pentru un sejur de doi adulţi şi doi copii”

Cristian Păun, profesor la Academia de Studii Economice (ASE), susține că prețurile de la munte sunt foarte mari, mai ales în această perioadă.

25 iul. 2023, 22:52
Ce spune un profesor la ASE despre prețurile de la munte: „Îţi trebuie vreo 2-3 salarii medii pentru un sejur de doi adulţi şi doi copii”
Profesor nemulțumit de prețurile de la munte

Cristian Păun, profesor la ASE, a spus, într-o postare pe Facebook, că prețurile de la munte sunt mult prea mari dacă sunt raportate la veniturile românilor. El susține că, pentru o vacanță, o familie cu doi copii trebuie să cheltuiască trei salarii medii pe economie.

„O urcare la Babele dus-întors cu telecabina a ajuns 190 de lei/persoană. O familie cu doi adulţi şi doi copii scoate din buzunar 600 de lei pentru o plimbare la Babele. Anul trecut era cam 60 lei / persoană. O apă la restaurant 15 lei. O supă de roşii 20 de lei. O bere la sticlă de 330 ml 12-15 lei.

Citește și: Profesorul de Contabilitate care în fiecare an își duce elevii de 10 la mare: „Când vor ajunge pe puterea lor, să facă același lucru cu altcineva”

Mâncarea mai scumpă cu minim 20% ca în Centrul Vechi din Bucureşti. Preţurile sunt din Sinaia. Cazarea la fel, mai scumpă cu 20%. Foarte scump dacă le aduni pe fiecare. Îţi trebuie vreo 2-3 salarii medii pentru un sejur de doi adulţi şi doi copii de o săptămână. Minim”, a scris profesorul.

Acesta a criticat ideea cu privire la posibilia creștere a TVA-ului în industria HoReCa, ca una dintre măsurile potențiale de creștere a veniturilor bugetare și pentru eliminarea excepțiilor din cadrul fiscal.

Citește și: „Am venit doar aşa, că aveam un pariu cu cineva”. Cum s-a făcut de râs un profesor la examenul de titularizare. A fost mai nepregătit decât elevii de la BAC

„Cea mai proastă idee este, într-un astfel de context, să creşti TVA pentru HORECA şi salariul minim. Care mai este logica să dai vouchere de vacanţă şi să supraimpozitezi sectorul? Plimbi bani ca să spui că faci lucruri pentru popor. Politici publice care se anulează reciproc. Te ţin pe loc, nu te împing în faţă… Cele mai fericite vor fi supermarketurile din staţiuni!”, a mai scris profesorul Cristian Păun.