Statuia de la Casa Presei s-a desprins de pe soclu şi pune în pericol viaţa trecătorilor FOTO

"Hidra" de la Casa Presei s-a desprins de pe soclu şi pune în pericol viaţa persoanelor care trec prin zonă. Statuia s-a înclinat periculos de mult. Deocamdată nu se ştie din ce cauză statuia stă să cadă. Reprezentanţii fundaţiei care se ocupă de spaţiul pe care este amplasată statuia nu au putut fi contactaţi. UPDATE: Luni seara statuia a fost dată jos.

RomaniaTV.net
23 iul. 2012, 15:02

Din data de 2 iulie 2012, Piaţa Presei Libere din Capitală găzduiește, în cadrul „Proiect 1990”, vernisajul sculpturii „Hidra” de Costin Ioniță. Proiectul este susținut de Fundația cultural umanitară „Om bogat, om sărac-OBOS”, Pro-Mac, Modfloor și Colina Motors.

Din nefericire, la numărul de telefon de pe site-ul Fundaţiei „Om bogat, om sărac”, nu a mai răspuns nimeni după ora 17.30. Contactată de ROMÂNIATV.NET, nici Ioana Ciocan, cea care a iniţiat „Proiect 1990”, nu a fost de găsit.

Nici Poliţia Locală nu a fost de ajutor. O voce feminină de la dispecerat ne-a spus că „de la ora 16.30 nu mai lucrează nimeni” şi să revenim cu un telefon, marţi.

„Hidra” lui Costin Ioniță „ilustrează totala lipsă de verticalitate și umanitate a clasei politice românești, printr-o uriașă Hidră. Desprinsă din fostul regim comunist, Hidra pare de neoprit și de neînvins. Ea, sub orice culoare politică ni se arată, rămâne caracterizată, în primul rând, de lipsa interesului față de cei pe care îi conduce și a conștiinței”.

„Proiect 1990” marchează o serie de evenimente, care au ca scop amplasarea unor lucrări de artă contemporană temporare pe soclul din Piaţa Presei, rămas liber încă din 1990. Iniţiatorul „Proiect 1990” este Ioana Ciocan, asistent doctor în cadrul Universităţii Naţionale de Artă din Bucureşti, iar sculptura lui Costin Ioniță este cea de-a doisprezecea lucrare expusă în cadrul „Proiect 1990” de la demararea acestuia din ianuarie 2010.

Ioana Ciocan militează pentru un muzeu al artei comuniste unde speră să mute statuia lui Petru Groza și Leninul lui Boris Caragea, pe care deja le-a salvat din abandonul de la Mogoșoaia.