Statul acordă gratis vouchere de 9.600 de lei. Cine sunt norocoşii care-şi pot schimba viaţa

Raluca Turcan, deputat PNL, a declarat că Partidul Liberal aflat la guvernare va lansa o inițiativă legislativă pentru a controla derularea programelor de sprijin guvernamental pentru firmele private.

26 mai 2023, 21:04
Statul acordă gratis vouchere de 9.600 de lei. Cine sunt norocoşii care-şi pot schimba viaţa

Vouchere 2023. Raluca Turcan propune acordarea unor vouchere pentru formarea angajaţilor.  O iniţiativă legislativă care încurajează angajații să se dezvolte profesional prin înscrierea la o varietate de cursuri relevante pentru domeniul lor de activitate. Guvernul ajută întreprinderile să își formeze și să își perfecționeze profesional membrii personalului.

Ca urmare, se acordă vouchere pentru cursuri de formare profesională, care au o valoare maximă de 9.600 de lei. Raluca Turcan, deputat PNL, a declarat că Partidul Liberal aflat la guvernare va lansa o inițiativă legislativă pentru a controla derularea programelor de sprijin guvernamental pentru firmele private.

Vouchere pentru români. 4200 de familii tinere au primit deja câte 15.000 de lei

Intenția este ca angajații să participe la programe de formare profesională. Ca urmare, statul va pune la dispoziția angajatorilor bani sub formă de vouchere pe care aceștia să le folosească pentru a plăti serviciile legate de formarea profesională.

Vouchere 2023. Legea prevede că orice asistență financiară oferită de stat trebuie să fie în conformitate cu legea și trebuie să fie utilizată pentru organizarea și desfășurarea programelor de formare profesională a adulților.

În limitele bugetului alocat, finanțarea este asigurată atât din bugetul de stat, cât și din surse externe nerambursabile. Acțiunea legislativă este o reacție la cererile lucrătorilor pentru personal înalt calificat și specializat în sectoarele în care lucrează.

Vouchere de 1.500 de lei pentru plata after-school, creşă și grădiniţă, vouchere stomatologice şi carduri pentru tineri. Pachet masiv de ajutoare pregătit de Guvern

Voucherele indicate în propunerea de lege reduc cheltuielile de formare pe care companiile trebuie să le plătească din fonduri proprii pentru dezvoltarea profesională a angajaților lor. Campania de formare poate fi realizată intern sau cu ajutorul unor formatori externi calificați.

Ea a prezentat un proiect de lege pe care îl va depune în Parlament pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat prin care angajatorii pot să obţină vouchere pentru formarea profesională a angajatilor.

Această formare poate să fie realizată fie în interiorul intreprinderii fie cu formatori specializaţi. În felul acesta, încurajăm investitorii să sprijine resursa umană şi, pe fond, cea mai profitabilă investiţie este cea în resursa umană”, a arătat Turcan.

Deputatul PNL a afirmat că antreprenorii i-au reclamat „lipsa forţei de muncă bine formă, bine specializată”.

Potrivit proiectului, voucherele create prin schema de ajutor de stat, antreprenorii pot să vină cu 50% din valoarea voucherului, astfel încât să formeze pe diferite niveluri forţa de muncă.

Vorbim despre iniţiere, specializare sau calificare sau recalificare de nivelele 1, 2, 3 respectiv 4. Cursul de calificare-recalificare nivel 1 presupune achiziţionarea unui vouchere de 2.400 de lei, cel de nivel 2, 3.000 de lei, cursul de nivelul 3, 4.900 de lei şi cel de nivel 4 , de 9.600 de lei. Cursul de formare şi iniţiere în interiorul companiei are o valoare de 2.400 de lei”, a spus Raluca Turcan, care a precizat că ajutorul poate să ajungă la 50% din contravaloarea cursului de formare, dar că există şi posibilitatea de a depăşi acest procent.