Statul acordă prime de 15.500 de lei pentru fiecare angajat. Ce să faci ca să beneficiezi de aceşti bani

Publicat: Miercuri, 23 Ianuarie 2019 10:01 // Actualizat: Miercuri, 23 Ianuarie 2019 10:01 // Sursa: romaniatv.net

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui acordă prime de instalare și de mobilitate persoanelor care se angajează în altă localitate față de cea de domiciliu. Valoarea lor urcă constant până la 15.500 de lei dacă angajatul își ia cu el și familia.

Foto: a1.ro

Anunțul public a fost postat pe pagina oficială de internet a AJOFM Vaslui, județ unde rata șomajului tinde către 10%, adică una din zece persoane apte de muncă nu are un job, scrie vremeanoua.ro.

Citeşte şi Caz şocant la Vaslui. O mamă aşteaptă de două luni trupul bebeluşului de la morgă

„Prima de instalare se acordă, astfel: 12.500 lei pentru persoanele înregistrate ca șomeri în evidențele AJOFM Vaslui și care se încadrează în muncă, potrivit legii, într-o altă localitate și, ca urmare a acestui fapt, își schimbă domiciliul/ reședința; 15.500 lei pentru persoanele înregistrate ca șomeri în evidențele AJOFM Vaslui și care se încadrează în muncă, potrivit legii, într-o altă localitate și, ca urmare a acestui fapt, își schimbă domiciliul/ reședința, în situația în care sunt însoțite de membrii familiei în sensul Legii Nr.287/2009 privind Codul civil, republicată, iar în cazul familiei monoparentale, în situația în care sunt însoțite de copilul sau copiii aflați în întreținere; în cazul în care ambii soți îndeplinesc condițiile de acordare a primei de instalare, unul va primi suma de 12.500 lei, iar celălalt va primi o primă de instalare în cuantum de 3.500 lei' , arată reprezentanții agenției.

Banii se acordă în două tranșe, jumătate la instalare și cealaltă jumătate după expirarea perioadei de 12 luni de la angajare.

Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7383
RON
16 Feb
noapte -3 °
zi 9 °
Ultimele joburi adaugate
24 H