Statul care s-a ţinut departe de COVID-19 luni de zile. Abia acum a înregistrat primele două cazuri

Populația din Insulele Marshall a reușit să stea departe de infecția cu coronavirus luni de zile, până acum, când au fost înregistrate primele două cazuri.

RomaniaTV.net
29 oct. 2020, 13:53
Statul care s-a ţinut departe de COVID-19 luni de zile. Abia acum a înregistrat primele două cazuri

Se pare că ar fi vorba de doi muncitori de la o bază americană, care au fost destați pozitiv după ce s-au întors din Hawaii, a declarat Guvernul arhipelagului.

Cei doi muncitori au zburat cu un avion militar, iar la sosire au fost izolați.

În luna martie a acestui an, când infectările cu coronavirus au început să se extindă, Insulele Marshall și-au închis granițele. Acum, autoritățile spun că cele două persoane infectate – o femeie de 35 de ani și un bărbat de 46 de ani – au fost descoperite în timp ce aflau în carantină, astfel că nu există pericol de infectare pentru alte persoane.

În luna iunie, Insulele Marshall au redus restricțiile pentru a permite deplasarea lucrătorilor din baza militară americană. Condiția impusă a fost trei săptămâni de canrantină.

Insulele Marshall, aflate la nord de Ecuatorul din Pacific, au o populație de 55.000 de oameni.

Coronavirus la nivel mondial

În momentul de față, la nivel global, cazurile pozitive de coronavirus au ajuns la 44.916.675, iar bilanțul deceselor a ajuns la 1.181.217. Până acum s-au vindecat 32.797.347.

SUA și India sunt cele mai afectate zone, având un bilanț total de peste 9 milioane, respectiv 8 milioane de cazuri pozitive.