Statul Islamic a ameninţat din nou că îl va ucide pe pilotul iordanian

Într-un nou mesaj transmis de către gruparea islamistă Statul Islamic, aceasta ameninţă că, dacă femeia irakiană Sajida al-Rishawi nu va fi predată teroriştilor, pilotul iordanian ţinut ostatic de către aceştia va fi executat.  Autenticitatea mesajului nu a putut fi încă verificată.

29 ian. 2015, 07:38
Statul Islamic a ameninţat din nou că îl va ucide pe pilotul iordanian

Mesajul postat pe Twitter a fost citit de ostaticul nipon, Kenji Goto, care este la rândul său ameninţat cu decapitarea, după ce unul dintre concetăţenii săi ar fi fost executat deja.”Dacă Sajida al-Rishawi nu este adusă să fie dată în schimbul vieţii mele, la frontiera turcă, joi, 29 ianuarie, cu o oră înainte de asfinţit, ora Mosulului, pilotul iordanian Mia’dh al-Jasaben (Maaz al-Kassasbeh) va fi executat imediat, a declarat Goto într-un mesaj neautentificat, difuzat pe conturi de Twitter care au legătură cu organizaţia.

Citeşte şi Statul Islamic ameninţă că va executa în următoarele 24 de ore un ostatic japonez şi un pilot iordanian

Această înregistrare a fost postată la câteva ore după expirarea ultimatumului prin care SI cerea eliberarea lui al-Rishawi. Responsabilii iordanieni sunt pregătiţi să facă „târgul” şi să o elibereze pe femeia care a fost condamnată la moarte pentru implicare în comiterea de atentate în serie, în 2005, pentru a-l salva pe pilotul iordanian ca a picat în mâinile rebelilor. Autorităţile iordaniene doresc să primească în schimb garanţii clare că ostaticul iordanian va fi eliberat în siguranţă.