Statul Islamic a postat o înregistrare video cu decapitarea unui presupus ofiţer rus capturat în Siria. Rusia neagă UPDATE

Organizația jihadistă Statul Islamic a postat o înregistrare video ce arată decapitarea unui bărbat prezentat drept un ofițer rus de informații capturat în Siria, a raportat marți centrul american de monitorizare a site-urilor islamiste SITE, transmite Reuters. Ulterior, Rusia a negat informaţia ca fiind neadevărată.

09 mai 2017, 08:45
Statul Islamic a postat o înregistrare video cu decapitarea unui presupus ofiţer rus capturat în Siria. Rusia neagă UPDATE

Update: Ministerul Apărării rus a negat faptul că un ofițer al său a fost capturat și executat de gruparea Statul Islamic (SI) în Siria, au informat agențiile de presă ruse, citate de Reuters.

Centrul american de monitorizare a site-urilor islamiste SITE a raportat marți că organizația jihadistă Statul Islamic a postat o înregistrare video ce arată decapitarea unui bărbat prezentat drept un ofițer rus de informații capturat în Siria.

Un bărbat îmbrăcat într-o salopetă neagră, îngenuncheat într-un peisaj deșertic, îi îndeamnă pe alți agenți ruși să se predea.

‘Acest idiot a crezut promisiunile statului lui că nu-l va abandona dacă va fi capturat’, spune victima înainte de a fi decapitată cu un cuțit de un bărbat cu barbă, scrie Agerpres.ro.

Autenticitatea înregistrării și identitatea victimei nu au putut fi verificate deocamdată și nici nu este clar când a avut loc decapitarea. Ministerul rus al Apărării și Serviciul Federal de Securitate (FSB) nu au fost disponibile pentru comentarii.

Citeşte şi Franţa, în stare de alertă! Un poliţist a fost împuşcat în cap în trafic de acelaşi individ care a provocat haos pe aeroportul Orly

Filmul mai arată scene prezentate drept efecte ale bombardamentelor aviației ruse în Siria. 

El a fost postat în ziua în care Rusia sărbătorește victoria din 1945 asupra Germaniei naziste.

Înregistrarea durează 12 minute și iar limba în care se vorbeşte este rusă.

Potrivit Ministerului Apărării de la Moscova, aproximativ 30 de militari ruși au fost uciși de la debutul intervenției în Siria în septembrie 2015 în sprijinul președintelui Bashar al-Assad.