Statul Islamic a revendicat atacul din Mali în care şi-au pierdut viaţa 33 de soldaţi

Statului Islamic din Africa de Vest a revendicat duminică ambuscada de săptămâna trecută în care au murit 33 de soldaţi din Mali, potrivit unei declaraţii publicate de SITE Intelligence Group.

22 mart. 2021, 23:53
Statul Islamic a revendicat atacul din Mali în care şi-au pierdut viaţa 33 de soldaţi
Statul Islamic a revendicat atacul din Mali

Statul Islamic a revendicat atacul din Mali. Pe lângă cei 33 de decedaţi, încă 14 soldaţi au fost răniţi în atacul de lângă oraşul nordic Tessit, lângă graniţa cu Nigerul, potrivit armatei Mali.

Statul Islamic a revendicat atacul din Mali

Statul Islamic a precizat că luptătorii săi au capturat trei vehicule, precum şi arme şi muniţii, potrivit SITE, citat de Mediafax. 

Grupul şi-a asumat responsabilitatea pentru atacurile anterioare de ambele părţi ale frontierei, care au ucis zeci de soldaţi din Mali şi Nigeria. De asemenea, a efectuat ambuscada din 2017 în satul nigerian Tongo Tongo, care a ucis patru trupe ale forţelor speciale americane şi cinci soldaţi nigerieni.

Citeste si Două avioane s-au ciocnit în aer. Se caută cutiile negre

Atac terorist revendicat de Stat Islamic. Trei jurnaliste au fost asasinate

La începutul lunii martie, Statul Islamic a revendicat un alt atac terorist, în care au fost uscise trei jurnaliste ale unei televiziuni din Afganistan.

Conform organizaţiei neguvernamentale americane SITE Intelligence Group, SI a afirmat că luptătorii săi au fost cei care au atacat tinerele cu vârste între 18 şi 20 de ani.În afară de cele trei victime care şi-au pierdut viaţa, în atacul asupra televiziunii Enikas TV din Jalalabad a fost rănită grav încă o tânără, au afirmat mai mulţi oficiali afgani.

Poliţia anunţase că unul dintre atacatori, care a fost arestat, este taliban. În general, talibanii neagă implicarea în astfel de atacuri, iar multe sunt revendicate de SI.

Citeste si Bătaie cu poliția la protestele britanicilor împotriva restricțiilor. Ofițerii au fost călcați în picioare de manifestanți, mai multe mașini au fost incendiate VIDEO