Statul Islamic foloseşte intens reţelele de socializare şi are serviciu „help desk” funcţional non-stop

Gruparea teroristă Statul Islamic (SI) are un serviciu 'help desk', similar companiilor din domeniul IT, disponibil 24 de ore din 24 pentru militanții săi din teren pentru a-i ajuta să transmită diferite mesaje media din teren pe rețelele de socializare sau pentru a recruta noi militanți învățându-i pe aceștia să comunice în mediul digital.

17 nov. 2015, 19:48
Statul Islamic foloseşte intens reţelele de socializare şi are serviciu „help desk” funcţional non-stop

„Angajații” serviciului de „help desk” lucrează asemenea funcționarilor dintr-o companie IT, oferind informații utile în timp real celor din teren care vor să folosească modalitățile de comunicare criptată sau de transmitere a unor informații în format foto sau video pe rețelele de socializare, potrivit Agerpres.

Citeşte şi ISIS ameninţă cu un MESAJ VIDEO. „Vrem să cucerim Parisul, apoi Roma şi Andaluzia!”

Dacă Google sau Yahoo oferă tutoriale utilizatorilor pentru folosirea produselor lor, același lucru face și gruparea Statul Islamic care oferă tutoriale și materiale didactice noilor recruți care vor să învețe cum să folosească rețelele de socializare pentru distribuirea diferitelor materiale de propagandă.

Serviciul de ‘Help Desk’ oferă consiliere pentru încărcarea clipurilor în formatul necesar pentru canalul YouTube al grupării, îi învață pe recruți cum să folosească aplicația Whats App, care de anul trecut a introdus posibilitatea comunicării criptate utilizator-utilizator, dar și sistemul de comunicare prin intermediul consolelor de jocuri PlayStation, ale celor de la Sony.

Citeşte şi Bombardamente intense în SIRIA: 23 de lovituri aeriene ale SUA

După ce contul de Twitter al grupării a fost închis în mod repetat, cei de la SI s-au orientat repede și folosesc aplicația de mesagerie mobilă Telegram, afacere cu sediul în Berlin, ca principal mijloc de comunicare. Conform NBC News, membrii Statul Islamic folosesc intens rețelele de socializare și modalitățile de comunicare criptată prin intermediul diferitelor platforme digitale și reușesc să evite să fie identificați în mediul online de către agențiile de informații.