Statul Islamic, încă o execuţie BARBARĂ: Un combatant kurd a fost DECAPITAT

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a decapitat un combatant kurd din Irak, avertizând regiunea autonomă a Kurdistanului cu alte execuţii în cazul în care aceasta îşi va continua cooperarea cu Statele Unite ale Americii, a relatat centrul american de monitorizare a site-urilor islamiste SITE, preluat de AFP, citată de Agerpres.

29 aug. 2014, 10:13
Statul Islamic, încă o execuţie BARBARĂ: Un combatant kurd a fost DECAPITAT

Statul Islamic a decapitat un combatant kurd din Irak, acuzându-l că ar fi fost de partea americanilor. Washingtonul efectuează începând cu 8 august raiduri aeriene împotriva poziţiilor SI din nordul Irakului, după ce avansul jihadiştilor spre Kurdistan a pus pe fugă zeci de mii de persoane, inclusiv un mare număr de creştini şi yazidiţi, o minoritate kurdofonă nemusulmană.

În materialul video difuzat de ramura SI din provincia Ninive din nordul Irakului, poate fi văzut un grup de combatanţi kurzi reţinuţi de grupare, îmbrăcaţi într-o ţinută portocalie. Trei dintre ei îi cer preşedintelui Kurdistanului irakian Massoud Barzani ‘şi guvernului kurd să pună capăt cooperării lor’ cu SUA, potrivit SITE.

Citeşte şi Mama unui jurnalist răpit de jihadişti, mesaj CUTREMURĂTOR pentru eliberarea fiului ei VIDEO

‘Nu-i mai permiteţi Americii să intervină în regiunea noastră. Sufletele noastre se află în mâinile voastre (…) Orice greşeală sau imprudenţă din partea voastră va conduce la (pierderea) vieţii noastre’, a spus unul dintre captivi, conform aceleiaşi surse.

Citeşte şi JIHADUL SEXUAL: Femei NECĂSĂTORITE trimise prin DECRET pentru SEX cu COMBATANŢII Statului Islamic

Apoi apare un alt ostatic în ţinută portocalie înconjurat de trei bărbaţi îmbrăcaţi în negru în faţa unei moschei din Mosul, centrul administrativ al provinciei Ninive, în timp ce pe o jumătate de ecran apar imagini cu întrevederi dintre responsabili kurzi şi americani. După care unul dintre jihadişti îl decapitează pe combatantul kurd.

Săptămâna trecută, SI a difuzat un clip video cu decapitarea în Siria a jurnalistului american James Foley, ameninţând că şi un alt ostatic, Steven Sotloff, va avea aceeaşi soartă dacă raidurile americane în Irak vor continua.