Statul Islamic îşi schimbă strategia: Doi prizonieri străini, SCOŞI la VÂNZARE. Oferta este limitată de timp

Doi bărbaţi îmbrăcaţi în salopete portocalii,  ţinuţi în captivitate de către jihadiştii din gruparea teroristă Stat Islamic au fost scoşi la vânzare. Unul dintre cei doi prizonieri este norvegian, iar celălat, chinez, relatează site-ul postului de televiziune CNN. 

10 sept. 2015, 09:21
Statul Islamic îşi schimbă strategia: Doi prizonieri străini, SCOŞI la VÂNZARE. Oferta este limitată de timp

Fotografiile cu cei doi deţinuţi ai Statului Islamic îmbrăcaţi în uniformele galben-portocalii, asemănătoare cu cele ale deţinuţilor suspectaţi de terorism de la Guantanamo, au fost publicate în ultima ediţie a revistei online a grupării SI, Dabiq, cu menţiunea că jihadiştii dispun de încă de doi prizonieri de naţionalităţi străine.

Pe una dintre paginile publicaţiei jihadiste se poate citi următorul anunţ: „Prizonieri de vânzare”. În paginile online apar fotografii cu prizonierul norvegian şi cu cel chinez realizate din diferite unghiuri. Celor doi captivi le sunt date publicităţii şi numele şi numerele de identificare,  precum şi ocupaţia fiecăruia dintre ei, data şi locul naşterii şi adresele de reşedinţă. 

Citeşte şi Statul Islamic, gest milos: Jihadiştii au eliberat 15 creştini din Siria

În josul fiecărei pagini online cu prezentarea deţinuţilor de vânzare apare intermitent următorul mesaj: „Aceasta este o ofertă cu limită de timp”, lângă care apare un număr de telefon mobil, informează CNN, în ediţia online.

Premierul norvegian Erna Solberg a confirmat că un cetăţean norvegian cu vârsta în jur de 40 de ani  a fost luat ostatic de SI în Siria. El fusese răpit în ianuarie, anul acesta şi ţinut prizonier de diferite grupuri de terorişti ai Statului Islamic.

Jihadiştii care l-au răpit au cerut în repetate rânduri sume de bani pentru răscumpărarea lui, dat statul norvegian nu este de acord să le dea bani teroriştilor, premierul norvegian explicând că acest lucru i-ar încuraja pe terorişti să răpească şi alţi cetăţeni norvegieni. Nu în ultimul rând, acest tip de răpiri şi eventuale răscumpărări îi îmbogăţesc pe terorişti, iar banii pe care i-ar obţine ar fi folosiţi pentru achiziţionarea de armament de către gruparea jihadistă.