Statul Major al Armatei siriene a fost atacat de Armata Liberă Siriană

Capitala Siriei a fost zguduită de două mari explozii miercuri dimineaţă. Deflagraţiile au avut loc în jurul orei 7.00, la interval de 10 minute, în apropierea statului major al armatei siriene. Ulterior, s-a spus că deja că în sediul Statului Major începuseră lupte aprige între Armata Liberă Siriană şi trupele guvernamentale.

RomaniaTV.net
26 sept. 2012, 10:45

Imediat după explozii, centrul Damascului a fost învăluit de un fum gros. Lângă locul deflagraţiilor au fost semnalate schimburi de focuri între rebeli şi forţele loiale preşedintelui Bashar al Assad. Armata Liberă Siriană şi-a asumat atacurile şi a susţinut că exploziile au făcut zeci de morţi.

În cursul după-amiezii, s-a aflat că în interiorul sediului Statului Major izbucniseră lupte aprige între rebeli şi forţele guvernamentale.

Ministerul sirian al Informaţiilor susţine că atacurile s-ar fi soldat doar cu pagube materiale. O televiziune iraniană a anunţat că unul dintre corespondenţii săi a fost ucis de lunetişti în timpul confruntărilor.

Marţi, două bombe explodaseră într-o şcoală din Damasc. Doi oameni au fost ucişi, iar alţi patru răniţi în acel atac. Directorul şcolii a declarat că dispozitivele au fost ascunse în clădire de terorişti. În momentul atacului, în clădire nu se aflau elevi.

Rebelii susţin însă că au atacat şcoala pentru că era folosită de forţele proguvernamentale drept centru de comandă. Potrivit activiştior sirieni, în cursul celor 18 luni de violenţe, peste 23.000 de oameni au fost ucişi.