Statul plăteşte vacanţe de 2.900 de lei pensionarilor. Cum se pot procura bilete de tratament pentru 16 zile

Casa Națională de Pensii a transmis data la care pensionarii din toată țara pot beneficia de primele bilete de tratament pe anul 2024 la stațiunile din țară.
Filip Stan
14 iun. 2024, 12:26
Statul plăteşte vacanţe de 2.900 de lei pensionarilor. Cum se pot procura bilete de tratament pentru 16 zile

Bilete de tratament 2024. Daniel Baciu a venit cu veşti bune, în exclusivitate la România TV: „Suntem în plin sezon de distribuire, cererea este foarte mare, aceste bilete sunt acordate şi asiguratilor. Anul acesta avem o suma mai mare fata de anul trecut, sunt 100 de milioane în plus pentru bilete de tratament, este, cred, ca primul an de după pandemie, depăşim anul 2019 cu privire la pensionari…. aceste bilete sunt o formă de protectie socială, le asiguram bugetul de pensii”.

Pensionarii au parte de mai multe avantaje în 2024 în ceea ce privește biletele de tratament, iar acestea sunt prevăzute în noua lege a pensiilor. Astfel, un membru al unui cuplu căsătorit, în care partenerul a obținut bilete de tratament pentru pensionari, va putea beneficia de același tratament în stațiune, cu condiția să plătească același preț preferențial înscris pe biletele de tratament.

Modificarea va intra în vigoare începând cu 1 septembrie 2024. ”Se pot acorda bilete de tratament balnear, în condițiile prezentei legi, și soțului/ soției asiguratului/ pensionarului sistemului public de pensii, care nu este asigurat/ pensionar al sistemului public”, se arată în noua lege a pensiilor, respectiv Legea 360/2023.

Totuși, persoanele neasigurate trebuie să plătească integral a biletului de tratament pentru a-și putea însoți partenerul pensionar la băi.

Bilete tratament 2024. „Primul venit, primul servit” în prima serie. Cât costă un sejur cu soţia prin Casa de Pensii în acest an

Cum beneficiază pensionarii sistemului public de pensii de tratament balnear

  • gratuit – persoanele beneficiare de pensie de invaliditate din cadrul programului de recuperare întocmit de medicul expert al asigurărilor sociale;
    cu suportarea de către beneficiar a unei contribuții bănești – asigurații și pensionarii, alții decât cei prevăzuți la punctul anterior.

Durata biletului de tratament balnear va fi de 16 zile. În acest moment, potrivit Legii 263/2010, durata este de 12-18 zile.

Pot solicita bilete de tratament pensionarii și asigurații sistemului public de pensii, iar un procent de maxim 15% din numărul total al biletelor va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum şi persoanelor care au suferit accidente de muncă sau boli profesionale.

Reamintim că acordarea prestațiilor privind tratamentul balnear se face prin atribuirea de bilete de tratament persoanelor îndreptățite, în limita numărului de locuri asigurate prin unitățile aflate în proprietatea CNPP, precum și a numărului de locuri contractate cu alți operatori economici de profil și a sumelor alocate pentru această prestație prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

La cele 60.420 de locuri se vor adăuga, până la nivelul sumelor prevăzute cu această destinație în bugetul asigurărilor sociale de stat, bilete de tratament balnear contractate cu alți operatori economici de profil, după încheierea unor contracte subsecvente, în baza unui nou acord cadru.
Bilete tratament balnear 2024. Schimbări majore pentru pensionari în 2024. Noi facilități pentru familii, informaţii oficiale de la Ministerul Muncii

Deja, la sucursalele din ţară se fac rezervări pentru un nou calup de vacanţe gratuite pentru seniorii României.

Peste 150 de bilete de tratament pentru pensionarii din Olt

Pensionarii din județul Olt vor beneficia de peste 150 de bilete de tratament în stațiunile balneare în perioada 26-30 iunie 2024.Casei Judetene de Pensii Olt i-au fost repartizate un numar de 153 bilete de tratament balnear aferente seriei a 9-a din care, 138 de bilete au fost alocate in mod automat pe baza cererilor depuse de catre persoanele interesate.

Repartizarea biletelor pe statiuni este urmatoarea: 39 bilete in statiunea Olanesti, 14 bilete in statiunea Caciulata, 10 bilete in statiunea Covasna, 8 bilete in statiunea Felix, 8 bilete in statiunea Herculane, 6 bilete in statiunea Amara, 6 bilete in statiunea Eforie Nord, 6 bilete in statiunea Calimanesti, 5 bilete in statiunea Buzias, 4 bilete in statiunea Neptun, 4 bilete in statiunea Govora,4 bilete in statiunea Mangalia, 4 bilete in statiunea Pucioasa, 4 bilete in statiunea Vatra Dornei, 4 bilete in statiunea Sovata, 4 bilete in statiunea Moneasa, 2 bilete in statiunea Saturn, 2 bilete in statiunea Techirghiol, 2 bilete in statiunea Slanic Moldova, 2 bilete in statiunea Bala.

Bilete ramase nealocate sunt in statiunile Amara, Buzias si Sangeorz Bai.

Biletele de tratament se pot ridica pana pe data de 17 iunie iar biletele de tratament nevalorificate vor fi redistribuite pe data de 19 iunie.

Lista de preţuri şi unităţile care acceptă bilete de tratament

Tabel cu prețul integral al biletelor de tratament balnear, pe anul 2024

Bilete de tratament, pentru luna iunie, repartizate în Prahova. Aproximativ 5700 de cereri înregistrate în prima jumătate a anului 2024

Casei Județene de Pensii Prahova i-au fost repartizate, pentru finele lunii iunie, 340 de bilete, dintre care 48 sunt cu regim gratuit. De la începutul anului au fost înregistrate aproximativ 5700 de cereri, în acest interval fiind repartizate 1.707 bilete de tratament, 219 dintre ele fiind gratuite.

Pentru a 9-a serie de plecare in statiuni, incepand din 26.06.2024, Casei Judetene de Pensii Prahova i-au fost repartizate 340 de bilete de tratament. Din acest total, 48 sunt cu regim gratuit (fiind acordate, potrivit legii, anumitor categorii de beneficiari – veterani, persecutati politic, persoane cu handicap etc.).

Bilete de tratament pentru pensionari 2024. Relaxare cu bani de la stat

Trebuie precizat că repartizarea biletelor de tratament balnear nu se mai face in functie de ordinea depunerii cererilor (in functie de primul venit – primul servit) ci in baza unor punctaje pe care fiecare pensionar le obtine in baza unor criterii distincte – pentru pensionari, asigurati, persoane cu handicap sau beneficiari de legi speciale.

„În acest an, până în prezent, institutiei noastre i-au fost repartizate, în total, 1.707 bilete de tratament, 219 dintre ele fiind gratuite.

De asemenea, până la aceasta dată, la nivelul Casei Judetene de Pensii Prahova s-au înregistrat aproximativ 5.700 de cereri pentru acordare a biletelor de tratament”, a preciat Casa Județeană de Pensii Prahova.

Cele mai solicitate statiuni sunt Covasna, Pucioasa, Mangalia, Saturn, Băile Felix, Olanesti, Amara, respectiv cele cu profil reumatic si cardiovascular.

Pensii 2024. Deciziile privind recalcularea pensiilor se lasă aşteptate. Noile taloane sunt importante pentru completarea dosarelor cu adeverinţele de vechime lipsă. Daniel Baciu: „90% dintre ei trebuie să le primească înainte de 1 septembrie, suntem în grafic”

Cum sunt repartiate biletele de tratament

Până pe 1 septembrie 2024, data la care va intra in vigoare noua lege a pensiilor, Legea nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii, criteriile de acordare a biletelor de tratament s-a păstrat.

Fiecare solicitant obtine un anumit punctaj in functie de:

  • cuantumul pensiei,
  • categoria de pensie,
  • frecventa cu care a mers la tratament balnear in ultimii 2 ani,
  • gradul handicapului (după caz),

Trebuie precizat că în ponderea punctajului nu mai are nicio relevanță data la care depune, la casa de pensii, cererea de acordare a biletului de tratament.

„Cererile trebuie depuse cu cel putin 30 de zile anterioare primei luni din perioada pentru care se solicita bilet de tratament.

În anul 2014, la propunerea Consiliului Național al Persoanelor Vârstnice și cu aprobarea Consiliului de Administratie a Casei Nationale de Pensii Publice s-a hotărât că durata sejurului să scadă de la 18 zile la 16 zile”, a mai precizat Casa Județeană de Pensii Prahova.

Anul trecut, in 2023, s-au inregistrat aproape 9.000 de cereri pentru bilete de tratament si au fost valorificate doar 3.344, o parte dintre ele – 545, mai precis – fiind gratuite, si acordate, potrivit legii, anumitor categorii de beneficiari (veterani, persecutati politic, persoane cu handicap etc).

Unde pot fi înregistrate cererile

Casa Judeteana de Pensii Prahova inregistreaza cereri pentru bilete de tratament fie la sediul institutiei, fie prin e-mail la adresa [email protected].

Tabel cu prețul integral al biletelor de tratament TBRCM ce se aplică pe anul 2024

Încă 242 de bilete de tratament repartizate la Galaţi

Toate cele 242 de bilete de tratament balnear, cu plecări începând din data de 26 iunie, alocate Casei Județene de Pensii (CJP)  Galați au fost deja repartizate nominal. La momentul actual nu există bilete de tratament disponibile sau nerepartizate, precizează instituția gălățeană.

Pentru afecțiuni cardiovasculare, s-au alocat 20 de bilete, din care 12 în Covasna, patru la Vatra Dornei și câte două la Buziaș și Tușnad. Pentru afecțiuni reumatismale au fost alocate cele mai multe bilete: 199. Acestea s-au repartizat astfel: 150 la Lacu Sărat, 16 la Amara, 12 la Sărata Monteoru, șase la Herculane, cinci la Băile Felix și câte două la 1 Mai, Eforie Nord, Geoagiu, Nicolina și Pucioasa.

Pentru afecțiuni reumatismal-respiratorii, s-au repartizat 21 de bilete (nouă la Slănic Prahova, opt la Târgu Ocna și patru la Olănești), iar pentru afecțiuni digestive au fost două bilete, ambele la Căciulata. Seriile de plecare sunt în datele de: 26, 27, 28 și 29 iunie.

Relații referitoare la biletele de tratament se pot obține prin telefon, de la Casa Județeană de Pensii  Galați, la numărul 0236.410.150.

Casa Județeană de Pensii Gorj anunță că s-au peimit biletele de tratament balnear pentru seria nr.9/2024, cu dată de începere a sejurului în perioada 26 – 29 iunie 2024.

CJP Gorj i-au fost repartizate 184 bilete pentru următoarele stațiuni: – 1 Mai, Amara, Bala, Buziaș, Călimănești, Căciulata, Covasna, Eforie Nord, Felix, Govora, Herculane, Mangalia, Moneasa, Neptun, Ocna Șugatag, Olănești, Pucioasa, Saturn, Slănic Moldova, Vatra Dornei.

Din cele 184 de bilete pentru tratament balnear primite de către CJP Gorj, 180 de bilete au fost alocate automat, prin aplicația SPA, solicitanților în funcție de punctajul obținut, în limita locurilor repartizate pe stațiuni și unități de cazare.

Sejurul asigurat printr-un bilet de tratament balnear este de 16 zile, iar titularul are obligația să se prezinte în stațiune la data înscrisă pe bilet.

În cursul unui an calendaristic se poate elibera un singur bilet de tratament balnear aceluiași beneficiar, indiferent dacă este cu plata unei contribuții sau gratuit.

Biletele de tratament balnear, atât cele repartizate cât și cele rămase disponibile, se vor distribui în zilele de 11, 12, 13, 14 și 17 iunie 2024, în funcție de data comunicată fiecărui beneficiar.

În cazul în care titularul nu se prezintă pentru ridicarea biletului de tratament balnear, în perioada programată, și nu a anunțat, în prealabil, compartimentul gestiune bilete tratament, despre acest fapt, repartiția este anulată, iar biletul se redistribuie altui solicitant.

Situația biletelor de tratament disponibile pentru seria nr.8/2024, cu dată de intrare în perioada 26 – 29 iunie 2024, se prezintă astfel:

1. PUCIOASA 2
2. SLANIC MOLDOVA 2
TOTAL 4

Aceste bilete se pot elibera persoanelor interesate, indiferent dacă au depus sau nu cerere.
Toate biletele nevalorificate până în data de 17 iunie 2024, ora 16:00, vor fi redistribuite începând cu data de 18 iunie 2024, ora 8:30, până inclusiv în momentul începerii sejurului.

Biletele de tratament balnear se eliberează beneficiarilor numai după legitimarea acestora, acestea fiind eliberate doar personal titularului, sau în cazuri excepționle, unei alte persoane, desemnate de către titular pe bază de procură autentificată, din care să rezulte că mandatarul este împuternicit să ridice biletul de tratament balnear.

Spynews
11 zile de bucurie și fericire pentru 5 zodii. Intră într-o perioadă de împlinire totală, până pe 25 iulie
Bzi.ro
Carmen Harra a spus totul despre căsnicia lui Smiley cu Gina Pistol: „El este un independent!“
Fanatik.ro
Cel mai mic oraș din România. Localitatea era renumită în trecut pentru zăcămintele uriașe de aur. Astăzi are numeroase obiective turistice și se află aproape de 2 aeroporturi importante
Capital.ro
Marea doamnă a filmului ne-a părăsit. Românii își iau adio: Nimic nu va mai fi la fel
Playtech.ro
Fiica lui Cristi Boureanu, apariție de INFARCT! Ioana e piesă la 23 de ani, s-a văzut TOT
DailyBusiness
Șoferii trebuie să știe! Medicamentele pentru această boală comună îi pot lăsa fără permisul de conducere
Adevarul
Noi dezvăluiri despre atacatorul lui Trump. Ce se știe până acum despre Thomas Crooks: „Era tăcut, liniștit, lua mereu note bune la teste și era pasionat de istorie”
Spynews
Betty, fiica lui Florin Salam, lămurește situația. Ce se întâmplă, de fapt, între ea și Cătălin Vișănescu. Ce spune despre legătura cu Iuly Neamțu / VIDEO
Spynews
Petre Ștefan și Blvck Matias, surprinși în aeroport! Cei doi trapperi, acoperiți de bagaje în drum spre Beach, Please
Evz.ro
Destinul neștiut al lui Nico Williams, eroul care a adus Spania în extaz la Euro 2024
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cea mai sexy arbitră din lume s-a dezbrăcat! Cum arată femeia
wowbiz.ro
Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”
Cancan.ro
Bombă la nunta lui Ianis Hagi! Gică Popescu a ajuns la Palatul Știrbey fără soția sa!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
A murit actrița Shannen Doherty cunoscută drept Brenda din „Beverly Hills 90210”: Aceasta suferea de cancer
Capital.ro
Românii primesc BANII ÎNAPOI. Se acordă pe loc, garantat. Legea e de partea lor
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Simona Halep, apariție de senzație la nunta lui Ianis Hagi
stirilekanald.ro
A murit marea actriță! Adio, doamnă!
substantial.ro
Cod roșu de caniculă extins în trei sferturi din țară: temperaturi record de până la 42 de grade
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
Shtiu.ro
A 6-a cea mai mare țară din lume NU ARE NICIUN VECIN! Știi care este?