Bilete de tratament pentru pensionari 2024. Relaxare cu bani de la stat imediat după Paşte

Guvernul a aprobat la final de ianuarie majorarea numărului de bilete de tratament balnear pentru pensionari şi suma alocată acestora. Vor fi 135.000 de bilete asigurate prin Casa Naţională de Pensii, faţă de 120.000 în 2023. După Paște, bunicii din Gorj pot merge la relaxare.
Filip Stan
07 mai 2024, 19:22
Bilete de tratament pentru pensionari 2024. Relaxare cu bani de la stat imediat după Paşte
Până când își pot ridica pensionarii biletele de tratament balnear

Bilete de tratament pentru pensionari 2024. Centrul Județean de Pensii Gorj (CJP Gorj) a demarat procesul de repartizare a biletelor de tratament balnear, pentru perioada 9 – 12 mai 2024.

CJP Gorj a primit un număr de 74 de bilete pentru tratament balnear, toate repartizate unităților din subordinea Societății de Tratament Balnear și Recuperare a Capacității de Muncă (TBRCM) SA, incluzând destinații precum 1 Mai, Amara, Bala, Buziaș, Geoagiu, Moneasa, Olanesti și Pucioasa.

Din cele 74 de bilete primite, 50 au fost alocate automat, utilizând aplicația SPA, în funcție de punctajul obținut de către solicitanți. Sejurul asigurat prin aceste bilete este de 16 zile, iar beneficiarii sunt obligați să se prezinte în stațiunea indicată pe bilet.

Bilete de tratament pentru pensionari 2024. Listele cererilor aprobate și respinse sunt disponibile pentru consultare la sediul instituției și pe pagina de internet a CJP Gorj. Biletele de tratament, atât cele repartizate, cât și cele nerepartizate, vor fi distribuite beneficiarilor în zilele de 22, 23 și 24 aprilie 2024, în funcție de data comunicată fiecărui solicitant.

Pensii 2024. Vârsta de pensionare pentru mame, noi schimbări. Detaliul care nu fusese luat în calcul de noua lege a pensiilor
Pentru seria nr. 6/2024, cu dată de intrare în perioada 9 – 12 mai 2024, sunt disponibile un total de 24 de locuri în stațiunile Bala, 1 Mai, Amara și Pucioasa. Aceste bilete pot fi eliberate persoanelor interesate, indiferent dacă au depus sau nu cerere.

Totodată, CJP Gorj a anunțat că biletele nevalorificate până la data de 24 aprilie 2024, ora 16:00, vor fi redistribuite începând cu data de 25 aprilie 2024, ora 8:30, până în momentul începerii sejurului, cu excepția perioadei 1 – 6 mai 2024, cu ocazia sărbătorilor Pascale.

Pentru a ridica biletele de tratament balnear, beneficiarii trebuie să se legitimeze personal, iar în cazul în care titularul nu poate fi prezent, acesta poate desemna o altă persoană prin procură autentificată. Această măsură este menită să asigure că biletele sunt eliberate doar persoanelor legitime și să prevină orice posibile abuzuri sau utilizări neautorizate.

Bilete de tratament pentru pensionari 2024. Lista stațiunilor în care pot merge pensionarii anul acesta și criteriile de acordare

Guvernul a aprobat la final de ianuarie majorarea numărului de bilete de tratament balnear pentru pensionari şi suma alocată acestora. Vor fi 135.000 de bilete asigurate prin Casa Naţională de Pensii, faţă de 120.000 în 2023. Plafonul alocat acestor tipuri de facilităţi a crescut de la 300.000 la 400.000 lei, a anunțat premierul Marcel Ciolacu.

Citește și: EXCLUSIV – Şeful Casei de Pensii, detalii exclusive despre biletele de tratament din 2024 și recalcularea pensiilor: „Pentru o mare parte din pensionari, veniturile cresc” VIDEO

Cine poate beneficia de bilete de tratament gratuite în 2024

Casa Națională de Pensii a dat publicității lista stațiunilor în care pensionarii pot primi anul acesta bilete de tratament.

Beneficiarii sunt aceiaşi ca şi în anii trecuţi. Vorbim despre pensionarii de invaliditate, persoanele care au fost persecutate pe motive poltice în perioade de dictatură, veteranii de război sau văduvele acestora, persoanele cu handicap.

Citește și: Bilete tratament balnear 2024. Schimbări majore pentru pensionari în 2024. Noi facilități pentru familii, informaţii oficiale de la Ministerul Muncii

Nu se schimbă nici documentaţia care trebuie depusă la Casa de Pensii. Pensionarii care doresc să obţină bilete de tratament trebuie să depună o cerere tip, cuponul de pensii, o declaraţie pe proprie răspundere că nu au alte venituri în afară de pensia respectivă şi un bilet de trimitere de la medicul specialist sau de la medicul de familie.

Din septembrie 2024, soţii vor putea merge împreună la tratament balnear, chiar dacă unul dintre ei nu este asigurat ori nu este pensionar.

Potrivit noii legi a pensiilor publice, ambii soți vor putea merge împreună la tratament balnear, cu condiția să acopere integral valoarea unuia dintre biletele de tratament.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Ana Bodea vrea un copil cu Valentin Butnaru: „Nu m-a cerut încă, dar îmi doresc!“
Fanatik.ro
Băutura consumată de mulți înainte de culcare pentru că induce somnul, însă medicii nu o recomandă. Ce efecte negative are Greșeala
Capital.ro
Elena Udrea iese din închisoare?! E nevinovată: A avut dreptate
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
Ai planuri pentru această vară? ANM anunță cum va fi vremea în iunie
Adevarul
Indignare mondială după atacul israelian de la Rafah. Premierul cataloghează atacul drept o „greșeală tragică”
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Veste mare pentru românii care merg la mare. Se deschide noua autostradă
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. „Ce rușine!”. Imaginile indecente pentru care Mădălina Ghenea a fost desfințată de fani
wowbiz.ro
Getuța Sterp a răbufnit și ea la adresa Marei Bănică! Ce i-a transmis jurnalistei: „Să vezi ce bătaie de joc ți-ai făcut singură. Nu rămâne așa”
Cancan.ro
Gabriela Lucuțar divorțează! Regina Întunericului și soțul ei au de împărțit o avere de 2,7 milioane de euro
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Vara anului 2024 va fi una dintre cele mai călduroase veri din istorie, anunță Organizația Meteorologică Mondială
Capital.ro
Interdicția care se aplică în toată România. E interzis să le faci asta vecinilor
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
stirilekanald.ro
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
substantial.ro
Sotul uita telefonul acasă și descoperă un joc periculos între soție și amantă: Mesajele care au declanșat scandalul
MediaFlux
IMPOZITE mai mari pentru pensie. Seniorii care vor primi BANI mai puțini
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'