Statul român are în plan redeschiderea fabricii de biocide Hexi Pharma în plină pandemie de coronavirus

Guvernul are în plan preluarea și repornirea fabricii Hexi Pharma, închisă în urma tragediei de la Colectiv, când s-a descoperit că livrase spitalelor din România dezinfectanți neconformi. Acum Executivul are nevoie de fabrică în plină criză de dezinfectanți. 

RomaniaTV.net
17 mart. 2020, 14:27
Statul român are în plan redeschiderea fabricii de biocide Hexi Pharma în plină pandemie de coronavirus

Surse guvernamentale au declarat pentru Europa FM că toate utilajele fostei fabrici încă există, iar cu ajutorul specialiștilor Ministerului Apărării vor fi repuse în funcțiune.

Informația a fost confirmată pentru Europa FM de ministrul de Finanțe.

Florin Cîțu mai spune că o firmă românească a achiziționat o linie de producție pentru a face măști. Producția va începe într-o săptămână și vor fi produse trei milioane de măști lunar.

„Este o firmă românească. A achiziţionat o linie de producţie care să facă măşti. Îi vom ajuta cu o linie de creditare pentru achiziţionare de materie primă şi sperăm să înceapă producţia în curând, o săptămână, ceea ce înseamnă vreo 3 milioane de măşti în România lunar. (În privinţa biocidelor n.red.) Cred că acolo este soluţia, la Hexi Pharma. Dacă este nevoie de finanţare îi vom spiriji”, a declarat Florin Cîţu la Europa FM.