Ministerul de Finanţe a împrumutat un miliard de euro de pe pieţele externe

Statul a împrumutat încă 1 mld de euro de pe pieţele externe, printr-o emisiune de euroobligaţiuni. Ministerul de Finanţe a mai lansat în aprilie o emisiune din care a atras 1,75 de miliarde de euro.

11 oct. 2017, 10:23
Ministerul de Finanţe a împrumutat un miliard de euro de pe pieţele externe

În programul de împrumuturi postat pe site-ul ministerului de Finanţe, statul s-a angajat să âmprumute maximum 3 miliarde de euro de pe pieţele externe pentru finanţarea deficitului bugetar. Pentru ultima emisiune, asistenţa a fost oferită de PeliFilip, alături de casa de avocatură Linklaters. Maturitarea emisiunii e de 10 ani, cu o dobândă de 2,375%.

„Noua emisiune de euroobligaţiuni reflectă credibilitatea de care se bucură în acest moment pe plan extern România şi confirmă încrederea mediilor investiţionale în fundamentele economiei româneşti. Ne face plăcere să ne implicăm în proiecte de o asemenea anvergură alături de Ministerul Finanţelor Publice”, a declarat Alexandru Bîrsan, partener PeliFilip.

Oferta a atras investitori locali, dar şi internaţionali, atât din Europa şi SUA, fiind suprasubscrisă de mai mult de două ori.