Statul vrea să ia şi pielea de pe morţi. Somat să-şi plătească datoriile la zece ani de la deces

Lipsa de comunicare dintre diferitele instituţii cauzează situaţii absolut tragi-comice şi duce la cheltuirea fără rost de bani publici. Un astfel de exemplu este cel al epistolelor trimise de către primării către cetăţenii trecuţi de ani buni în lumea celor drepţi.

18 feb. 2014, 12:01
Statul vrea să ia şi pielea de pe morţi. Somat să-şi plătească datoriile la zece ani de la deces

Ion Checheriţă, un cetăţean din Buzău, care a plecat acum 10 ani spre o lume mai bună a primit ca fiecare persoană o scrisoare de la Palatul Comunal, prin care era anunţat să-şi plătească datoriile către bugetul statului, scrie sansabuzoiana.ro.

Citeşte şi Sorin Oprescu: Toate IMPOZITELE ŞI TAXELE de la sectoare vor CREŞTE anul acesta VIDEO

Mai nou şi fiul său, Remus Checheriţă răposat şi el în 2010 a primit o scrisoare acum cîteva zile, prin care, de asemenea, era anunţat că trebuie să-şi achite datoriile. Povestea familiei Checheriţă a început în 1992, atunci cînd tatăl, Ion Checheriţă, şi fiul său, Remus, au înfiinţat o societate denumită chiar aşa, Checheriţă Remus SNC.

Oamenii au deschis o cîrciumă într-un garaj, în spatele unui bloc. Mica întreprindere a mers cîţiva ani, dar pentru că, între timp, a apărut concurenţa, SNC-ul a dat faliment, iar asociaţii au murit, ultimul în 2010.

Citeşte şi Vedetele din România cu datorii imense. Lista executaţilor silit

Moment după care, normal, nimeni n-a mai plătit datoriile. Astfel, de-a lungul anilor, s-au strîns datorii de 883 de lei la Primărie şi 4.100 ron la Administraţia Financiară a mun. Buzău. Răstimp în care scrisorile au curs.

Numai că Direcţia Economică a Municipiului Buzău habar nu avea că cei doi asociaţi, Remus şi Ion, au decedat.

„Mă miră că Tribunalul Buzău a dat sentinţa în 2012, nu ştiam că au murit”, a spus directorul Direcţiei Economice din Primăria Municipiului Buzău, Ion Gegea. Nimeni nu se consideră vinovat pentru această situaţie. 

„Noi nu sîntem vinovaţi, vinovaţi sînt contabilul şi administratorul, cei care s-au ocupat de înfiinţarea societăţii”, spune Ion Gegea, directorul Direcţiei Economice din Palatul Comunal. De asemenea, întrebat despre acest caz, directorul adjunct din aceeaşi Direcţie a Primăriei, Auraş Avramescu, a declarat că nu ştia despre acest caz şi că o sa verifice: „Nimeni nu ne-a anunţat nimic, iar lichidatorul trebuie să trimită o notificare prin care societatea este în insolvenţă, iar apoi noi ne înscriem la masa credală”.