FUZIUNEA PNL-PDL. Statutul viitorului partid, aproape gata. Problema NUMELUI rămâne nesoluţionată

Statutul partidului rezultat în urma fuziunii dintre PNL şi PDL, care cuprinde criterii de integritate cumulate ale celor două formaţiuni politice, a fost aproape finalizat, în discuţie rămânând numele şi semnul noii formaţiuni, au declarat pentru Agerpres surse politice.

RomaniaTV.net
14 iul. 2014, 08:46
FUZIUNEA PNL-PDL. Statutul viitorului partid, aproape gata. Problema NUMELUI rămâne nesoluţionată

Decizia politică urmează să se ia marţi, într-o şedinţă a liderilor celor două partide programată la ora 9.00 şi la care sunt aşteptaţi şi preşedintele PNL, Klaus Johannis, şi preşedintele PDL, Vasile Blaga.

Potrivit aceloraşi surse, conducerea noii formaţiuni ar urma să fie paritară. Statutul mai prevede modul de funcţionare a conducerii centrale, dar şi a filialelor judeţene şi locale, până la primele alegeri interne, care vor avea loc în 2017.

Statutul noului partid va intra de marţi în dezbaterea internă a liberalilor, după ce va fi discutat în Biroul Politic Naţional şi Delegaţia Permanentă a PNL.

„Statutul în proporţie de 99,9% este finalizat, mai rămân două-trei aspecte care ţin de aspectele politice, care vor fi agreate mâine de lideri şi de foruri. În şedinţa Delegaţiei Permanente va fi făcută o prezentare a proiectului de statut al noului partid rezultat în urma fuziunii iar statutul va fi comunicat tuturor membrilor, pentru a intra în dezbaterea internă, urmând să primim propuneri”, a declarat purtătorul de cuvânt al liberalilor, Alina Gorghiu.

Problema numelui viitorului partid rămâne încă nesoluţionată, liderii PDL având timp să se decidă până pe 21 iulie dacă acceptă numele de PNL, condiţie considerată „nenegociabilă” de către liberali. În cazul în care democrat-liberalii nu vor fi de acord cu această condiţie există riscul ca proiectul fuziunii să fie abandonat cu totul

Citeşte şi FUZIUNEA PNL-PDL. Cum se va numi viitorul partid. Propunerea lui Stolojan