STB are un nou director general

Societatea de Transport Bucureşti (STB) a anunţat duminică, printr-un comunicat de presă, că din data de 15 noiembrie, are un nou director general. Este vorba despre Mihai Petcu.

15 nov. 2020, 19:42
STB are un nou director general

STB are un nou director general

. Mihai Petcu va avea mai multe obiective în perioada următoare, printre care gestionarea situaţiei cu privire la prevenirea răspândirii COVID-19 şi eficientizarea pregătirilor pentru iarnă.

STB are un nou director general. „Începând cu data de 15.11.2020, Societatea de Transport București are un nou Director General în persoana domnului Mihai PETCU. (…) noul Director General STB SA va avea în prim plan următoarele:

  • Gestionarea situaţiei cu privire la prevenirea infectării cu virusul SARS-COV-2, respectiv emiterea unor decizii privind angajaţii STB SA (reglementarea muncii la domiciliu, organizarea timpului de lucru în două schimburi, continuarea testării angajaţilor aflaţi în contact direct cu publicul său a celor suspecţi, etc.), şi protejarea publicului călător (dezinfectarea permanentă a vehiculelor; monitorizarea liniilor de transport pentru evitarea aglomeraţiei la orele de vârf, etc.);
  • Eficientizarea pregătirilor pentru iarnă (măsuri de asigurare a stocurilor şi utilajelor necesare pentru combaterea poleiului şi a zăpezii, piese de schimb, asigurarea personalului necesar pentru a face față oricărei situații generată de condițiile meteo, etc.);
  • Transparență decizională – bucureștenii trebuie să știe cum sunt folosiți și unde merg banii publici din bugetul STB SA. Doar așa va fi oprită risipa banilor publici!
  • Digitalizarea companiei cu scopul reducerii costurilor, dar și a creșterii performanței prin eficientizarea activității atât în plan intern, cât și în relația cu cetățenii, dar și cu autoritățile și cu partenerii contractuali;
    Comunicare eficientă pentru călători – o importanță deosebită va fi acordată informării cetățenilor cu privire la noutățile apărute în programul de transport al Societății, precum și despre proiectele ce vizează transportul public din Capitală;
  • Dezvoltarea Societății cu bani europeni. Înființarea unui Departament care se va ocupa exclusiv de scrierea, depunerea și implementarea proiectelor cu fonduri europene;
  • Investiții pentru modernizarea parcului de vehicule existent, un dispecerat modern ce presupune monitorizare și raportare în timp real, dar și în infrastructura căilor de rulare pentru tramvaie, inclusiv pentru reamenajarea tuturor refugiilor de tramvai”, se arată într-un comunicat STB.

Citeşte şi: Un controlor STB riscă să fie concediat, după ce a fost surprins că purta incorect masca de protecţie

Obiectivul prioritar al noului Director General Mihai PETCU este acela de a crește calitatea serviciilor de transport oferite cetățenilor.

Citeşte şi: Gabriela Firea anunţă noi autobuze hibrid pe o linie STB din Capitală. Pe ce traseu vor circula

„Îmi doresc o dezvoltare reală a Societății, dar și o relaționare cu călătorii mult mai eficientă decât până acum, astfel încât aceștia să fie informați în timp util despre proiectele noastre, dar și despre eventualele disfuncționalități apărute în furnizarea serviciilor de transport. Aduc în fața bucureștenilor întreaga mea experiență profesională, tot entuziasmul și energia celor 36 de ani ai mei, astfel ca, împreună cu colegii mei din STB SA, să contribuim substanțial la îmbunătățirea serviciilor de transport public din București”, a declarat noul Director General al Societății de Transport București.

La finalul ședinței Comitetului Director, noul Director General Mihai PETCU a efectuat o cursă test cu primul autobuz STB SA omologat cu alimentare GNC – Euro 6.

 

STB va moderniza 600 de vehicule din parcul circulant, transformându-le în autobuze cu normă de poluare Euro 6

Societatea de Transport București – STB SA a mai anunţat în comunicat că va moderniza 600 de vehicule din parcul circulant, transformându-le în autobuze propulsate cu GNC, cu normă de poluare Euro 6.

„Prin acest proiect, vor fi reduse emisiile poluante, dar se va realiza și înnoirea parcului de vehicule.  Proiectul mai are în vedere transformarea a încă 150 de autobuze Mercedes vechi în troleibuze, precum și extinderea rețelei de transport în zonele deficitare: Gara de Nord, Bd. Ion Ionescu-Sisești, Berceni.

Astfel, pentru prima dată la nivel european, sute de autobuze cu normă de poluare Euro 3 din flota STB SA vor fi transfomate în autobuze alimentate cu GNC, Euro 6, pentru a se alinia standardelor europene și Directivei Parlamentului European privind promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic”, precizează STB.

De asemenea, începând de duminică, 15 noiembrie 2020, încă 17 autobuze Mercedes Citaro Hybrid vor circula pe linia 605 care face legătura între zona centrală a Capitalei și Cartierul Băneasa, la intervale de succedare cuprinse intre 7-10 minute în perioada orelor de vârf.
În prezent, autobuzele hibrid se mai află în circulaţie şi pe liniile 133, 123, 131, 105 și 178.