STB ia măsuri urgente din cauza grevei de la metrou. Angajaţii, chemaţi de acasă pentru a creşte capacitatea de transport

Societatea de Transport Bucureşti (STB) a anunţat, vineri, că a luat măsuri pentru a creşte capacitatea de transport din cauza grevei de la metrou. Compania a chemat angajaţii liberi de acasă, pentru a suplimenta capacitatea de transport.

26 mart. 2021, 09:23
STB ia măsuri urgente din cauza grevei de la metrou. Angajaţii, chemaţi de acasă pentru a creşte capacitatea de transport

STB ia măsuri urgente din cauza grevei de la metrou. Primăria Capitalei a precizat că au fost reintroduse mai multe linii de autobuz pe calea de rulare a liniilor de tramvai.

„Având în vedere protestul spontan al angajaților Metrorex din această dimineață, Societatea de Transport București a luat toate măsurile necesare pentru a suplimenta capacitatea de transport

Astfel, STB SA face toate eforturile pentru a prelua fluxurile de călători din zona stațiilor de metrou și scoate în traseu toate vehiculele disponibile prin chemarea personalului din liber.

De asemenea, se vor menține în traseu vehiculele care erau programate să se retragă, pentru a mări capacitatea de transport în perioada dintre orele de vârf.

Suplimentar, STB SA va crește capacitatea de transport pe inelul central, prin întoarcerea alternativă a tramvaielor din linia 1 la Banu Manta.

Totodată, se vor reintroduce operativ liniile de autobuz 135, 143, 243, 330, 182, 232, R409 și R439 pe calea de rulare a liniilor de tramvai pentru a mări viteza de circulație și implicit, capacitatea de transport.

STB SA va monitoriza pe parcursul acestei zile liniile care converg în zona stațiilor de metrou în zonele Pipera, Militari, Berceni, și va suplimenta operativ cu vehicule din alte linii slab solicitate pentru a asigura transportul călătorilor.

Consideram că este de datoria angajaților STB să vină în sprijinul cetățenilor care utilizau în mod obișnuit metroul și să asigure o alternativă de transport pe toată durata grevei”, a anunţat Primăria Capitalei.

Activitatea a fost întreruptă pe toate cele 5 magistrale, după ce reprezentanți ai sindicatului de la metrou au organizat vineri dimineaţă un protest spontan în stația Piața Unirii, potrivit companiei Metrorex. Angajații au coborât în tunel, pe calea de rulare și au împiedicat pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri.

Manifestarea de vineri dimineața este în fapt o acțiune sindicală, în timpul căreia reprezentanții USLM au refuzat orice tentativă de dialog cu conducerea Metrorex, potrivit unui anunț al companiei.

Citeşte şi: Metroul NU circulă. Protest spontan declanșat de angajații Metrorex, vineri dimineața!

Ministrul Cătălin Drulă acuză „interesele mafiote“, după greva la metrou. Într-o postare pe Facebook, ministrul Transporturilor a vorbit despre situația de la Metrorex. Acesta a lansat mai multe acuzații la adresa USLM-ului  și deplânge situația în care sunt puși bucureștenii.

Citeşte şi: Ministrul Cătălin Drulă acuză „interese mafiote“, după greva la metrou: O acțiune ilegală dă peste cap viața unui întreg oraș


loading...
Partenerii noștri