STB lansează o nouă aplicaţie de plată online a călătoriilor. Cum funcţionează

Societatea de Transport Bucureşti (STB) a anunţat că, începând de miercuri, călătorii pot folosi o nouă aplicaţie de plată online în urma finalizării proiectului pilot cu aplicaţia mobilă BPay.

09 iun. 2021, 23:29
STB lansează o nouă aplicaţie de plată online a călătoriilor. Cum funcţionează

STB lansează o nouă aplicaţie de plată online a călătoriilor. Se numeşte 24Pay şi permite plata călătoriei cu telefonul mobil prin înrolarea cardului bancar. Securitatea tranzacţiei este asigurată prin tehnologia Mastercard/Visa.

„Ne dorim implementarea unor soluţii alternative de plată a călătoriei, astfel încât utilizatorii noştri să beneficieze de modalităţi sigure şi rapide de achiziţie a titlurilor de călătorie în orice moment al zilei, fără a mai fi necesară deplasarea la centrele de vânzare. Evoluţia tehnologiei ne deschide mai mult către inovaţie şi ne oferă posibilitatea de a ne alinia noilor tendinţe privind plăţile digitale”, a declarat Adrian Criţ, directorul general al STB SA, conform Agerpres.

Citeşte şi: EURO 2020. Gratuit pe mijloacele de transport în comun STB pentru persoanele care participă la turneul final

STB lansează o nouă aplicaţie de plată online a călătoriilor. Cum funcţionează şi de unde poate fi descărcată

Aplicaţia poate fi descărcată gratis din: Google Play; App Store; App Gallery sau prin scanarea codului QR afişat în mijloacele de transport public.

Reprezentanţii STB mai spun că utilizatorii care au titluri de călătorie achiziţionate prin aplicaţia BPay vor putea să le utilizeze până la data expirării. Ulterior, plata călătoriei se va putea face doar prin intermediul aplicaţiei 24Pay.

Variantele disponibile pentru a plăti biletul la STB

STB pune la dispoziţia călătorilor modalităţi alternative de achiziţie şi plată a călătoriei precum platforma de reîncărcare online a cardului de transport nominal, plata prin SMS şi plata cu cardul bancar contactless direct la validator.

De altfel, directorul STB a anunţat că vrea realizarea unei noi politici tarifare pentru alinierea la ceea ce se întâmplă în marile oraşe europene.

„O nouă politică tarifară prin care să ne aliniem cu ceea ce se întâmplă în marile metropole e necesară luând în considerare şi contextul actual. Ştim cu toţii că bugetul Capitalei, din păcate, nu suportă anumite servicii astfel încât să avem suportul necesar pentru facilităţile acordate prin hotărâre de Consiliu General”, a afirmat Adrian Criţ.

Şeful STB a menţionat că s-a gândit la un model care să avantajeze utilizatorul frecvent al mijloacelor de transport în comun faţă de călătorii ocazionali.

Citeşte şi: Se schimbă tarifarea la STB: 3 lei ora şi abonamente anuale de 500 de lei