Kelemen Hunor i-a dat cadou lui Antonescu, la Congres: steagul secuiesc. Vezi replica liberalului

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, i-a oferit, vineri, preşedintelui PNL, Crin Antonescu, la congresul liberalilor, un steag secuiesc ca "dar simbolic". Liderul PNL s-a amuzat pe seama cadoului udemeristului şi a comentat ironic că "este binevenit" atâta vreme cât stă în braţele lui şi "nu pe instituţiile oficiale din statul român".

22 feb. 2013, 12:48
Kelemen Hunor i-a dat cadou lui Antonescu, la Congres: steagul secuiesc. Vezi replica liberalului

Nu am venit cu mâna goală, fiind oaspetele dumneavoastră am adus un dar simbolic, la propriu şi la figurat. Dacă mă uit aşa în jurul meu darul meu ca şi cromatică se aseamănă foarte mult cu culorile PNL. Este un dar simbolic şi un gest simbolic prin care aş vrea să transmitem un mesaj puternic pentru toată lumea. Suntem gata să stopăm acest pseudo-conflict al steagului secuiesc, să transmitem prin gestul nostru un semnal că suntem cu toţii oameni normali şi nu credem că societatea noastră, ţara noastră ar avea ceva de câştigat din dezbinare”, a explicat Kelemen Hunor.

Preşedintele PNL a primit steagul secuiesc mulţumindu-i liderului UDMR. „Sunt culori frumoase minunate, galben şi albastru…o clipă am crezut că doriţi să-mi oferiţi un steag săsesc„, a comentat râzând Antonescu.

Este binevenit şi acesta atâta vreme cât stă în braţele dumneavoastră sau în braţele mele şi nu pe instituţiile oficiale din statul român”, a completat preşedintele PNL, gestul liderului UDMR fiind aplaudat de către delegaţii la Congresul PNL.

Liberalii se reunesc, vineri şi sâmbătă, în Congres, pentru adoptarea Statutului şi alegerea conducerii, totul pe fondul acuzaţiilor privind concentrarea puterii în mâna preşedintelui PNL lansate la adresa lui Crin Antonescu de către Călin Popescu Tăriceanu, Andrei Chiliman şi Ludovic Orban.

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, la Congresul PNL că înscrierea primarului Sibiului, Klaus Johannis, în formaţiunea liberală este un câştig mare atât pentru PNL cât şi pentru USL, şi s-a amuzat pe seama speculaţiilor potrivit cărora acesta îi va lua locul în fruntea Executivului. În plus, Ponta i-a ironizat pe liderii PDL, spunând că îi susţine pentru a coborî până la 0%.