STEAUA, a doua după Bayern Munchen, în Europa. Ierarhia în care Petrolul e la egalitate cu PSG

Rezultatele din ultima etapă a Ligii 1 au scăpat-o pe Steaua pe drumul spre al 25-lea titlu de campioană naţională din istorie, roş-albaştrii aflându-se acum la 6 puncte de a doua clasată, Astra Giurgiu, şi la 9 puncte de echipa de pe locul 3, Petrolul Ploieşti. Totuşi, parcursul din plan intern al trupei lui Reghecampf are şi rezonanţe europene.

18 mart. 2014, 18:38

Campionatele interne din Europa se apropie de final, în acest an competiţiile urmând să se încheie mai timpuriu, ca urmare a desfăşurării Campionatului Mondial din Brazilia. De departe cea mai în formă echipă de pe continent este campioana Europei, Bayern Munchen, care nu a mai cunoscut înfrângerea în Bundesliga din data de 28 octombrie 2012, de atunci urmând un şir de 50 de meciuri consecutive de invincibilitate.

În acest sezon, 2013/2014, trupa lui Guardiola are 23 de victorii şi doar două egaluri, având 23 de puncte avans faţă de a doua clasată, Borussia Dortmund, cu 9 etape înainte de sfârşitul sezonului. Astfel, bavarezii se află pe primul loc al invincibilităţii în acest sezon, însă locul 2 este ocupat de campioana României, Steaua, care nici ea nu a cunoscut înfrângerea în această ediţie de campionat.

Citeşte şi Steaua, singura echipă din Liga 1 care a câştigat acasă în etapa a 23-a. Rezultatele şi clasamentul

Podiumul este completat de Benfica, lusitanii având 22 de meciuri fără înfrângere, în timp ce 20 de partide de invincibilitate au Juventus Torino, Sparta Praga şi FC Basel.

Cu 13 meciuri fără înfrângere, Petrolul Ploieşti este şi ea în acest clasament, pe picior de egalitate cu PSG şi Dinamo Zagreb.