Dinamo a învins Steaua, scor, 7-2, la general şi s-a calificat în finala Cupei Ligii. FOTO

Dinamo s-a calificat în finala Cupei Ligii Adeplast, după ce a învins, cu scorul general de 7-2, formaţia Steaua, în semifinalele competiţiei. Dinamo s-a impus anul trecut, pe teren propriu, scor 4-1, iar, miercuri, a învins Steaua, pe Arena Naţională, scor 3-1.

01 mart. 2017, 08:30

STEAUA – DINAMO 1-3

Min. 82: 1-2, Hanca marchează din penalty, după ce Patrick Petre a fost faultat în careu.

min. 74: 1-2, Patrick Petre, abia intrat o readuce pe Dinamo în avantaj.

min. 62: 1-1, Alibec marchează din penalty.

min. 38: 0-1, Nistor, care îl învinge elegant pe Niță.

min.30 Șutul lui Tamaș din lovitură liberă se duce puțin pe lângă vinclu

min.12 Steaua domină începutul de meci, „câinii” fiind blocați în propria jumătate

min.4 Maxi Oliva a încasat un cartonaș galben pentru o intrare dură asupra lui Pintilii

Echipe de start:

Steaua: Fl. Niță – Bălașa, Tamaș, Moke, Momcilovici – Pintilii, Ov.Popescu – Enache, Vl. Achim, De Amorim – Alibec
Rezerve: Stăncioiu – Fl. Tănase, Muniru, Pleașcă, Jakolis, Boldrin, Gnohere.

Dinamo: Penedo – Romera, Nedelcearu, Marici, St. Filip – Nistor, Mahlangu, Busuladzici – Hanca, D. Popa, Oliva
Rezerve: I. Popescu – Rivaldinho, Nemec, P. Petre, Palici, Dudea, Ceccarelli.

STEAUA – DINAMO LIVE VIDEO ONLINE DIGI SPORT. LIVE STREAMING DOLCE SPORT. Bănățenii au amenințat că nu se vor prezenta la finală, care ar trebui să se dispute pe 20 mai. Ionuț Popa susține că echipa pe care o antrenează vrea să primească banii pentru finala Cupei Ligii înaintea jocului, pentru a nu păți ca Steaua. Formația antrenată de Laurențiu Reghecampf nu a primit niciun ban pentru câștigarea trofeului în sezonul trecut.

STEAUA – DINAMO LIVE VIDEO ONLINE DIGI SPORT.

LIVE STREAMING DOLCE SPORT

”Noi ne oprim aici. Nu ne vom prezenta la finală pentru că l-am auzit astăzi pe Reghe când zicea că nu au primit banii până acum. Dacă nu ne dau banii până la finală, nu ne prezentăm. Nu jucăm finala, că dacă vom juca batem și Steaua și Dinamo. Dacă nu ne dau banii nu jucăm, o să facem chetă și să plătim amenda”, a declarat Ionuț Popa la finalul jocului. 

Returul semifinalei cu ASA, disputat pe stadionul Dan Păltinișanu, a fost în pericol să nu se mai dispute din cauza datoriilor pe care clubul le avea către Consiliul Județean, instituția care administrează arena.

”Bine că s-a jucat acest meci și bine că s-a terminat. Cei de la Consiliul Județean nu au vrut să ne lase să jucăm până nu plătim o taxă restantă. Am pus banii de la noi pentru a ne lăsa să jucăm.

Am strâns 6.000 de lei și am plătit banii cu o oră și jumătate înainte de meci. Am vrut să le dedic victoria celor de la Consiliul Județean, dar nu m-au lăsat alții. Eu credeam că ăștia de la Consiliul Județean se ocupă mai mult cu satele, cu câmpurile, nu cu stadionul. Nu sunt fericit. Îmi pare rău de tot ce se întâmplă”, a mai spus Ionuț Popa.

STEAUA – DINAMO LIVE VIDEO ONLINE DIGI SPORT. LIVE STREAMING DOLCE SPORT. Alexandru Tudor va arbitra derby-ul dintre Steaua și Dinamo. Alături de el, din brigadă, vor mai face parte Istvan Nagy și Marius Nicoară. 

Steaua-Dinamo se va disputa miercuri de la ora 20:00, pe Arena Națională. În tur, Dinamo a învins Steaua cu scorul de 4-1.

STEAUA – DINAMO LIVE VIDEO ONLINE DIGI SPORT. LIVE STREAMING DOLCE SPORT. teaua și Dinamo se întâlnesc, miercuri seară de la ora 20:00 în primul derby al României din 2017, în returul semifinalelor Cupei Ligii. Miza este un loc în finala de pe 20 mai și prima șansă o au „câinii roșii”, după victoria zdrobitoare din tur.

În manșa întâi, disputată cu 3 zile înainte de Crăciun, Dinamo i-a administrat Stelei cea mai drastică înfrângere din ultimii 20 de ani și a ajuns la o serie de 9 meciuri fără înfrângere în fața rivalei tradiționale.

STEAUA – DINAMO LIVE VIDEO ONLINE DIGI SPORT. LIVE STREAMING DOLCE SPORT. 

Diseară se anunță un meci „de foc” pe Arena Națională, acolo unde Steaua va încerca să întoarcă scorul drastic din tur, pentru a nu ieși din cursa pentru trofeul pe care l-a câștigat de fiecare dată în cele două ediții disputate de când s-a relansat competiția. Pentru a schimba soarta calificării, Steaua are nevoie de o victorie cu 3-0 sau de una la 4 goluri diferență, în cazul în care primește gol pe teren propriu. La 4-1 pentru roș-albaștri am avea parte de prelungiri, iar orice alt scor o califică pe Dinamo în ultimul act.

Cosmin Contra se află în fața primului Etern Derby în calitate de antrenor și a unei situații inedite: oponentul său este Laurențiu Reghecampf, care îi este fin. „Câinii” „suflă și în iaurt” înaintea partidei și tehnicianul care are două victorii în primele două meciuri pe banca lor își îndeamnă jucătorii să fie prudenți și să nu se creadă calificați dinainte.

Și Alibec are parte de primul derby Steaua – Dinamo. Anunțat titular în atacul deținătoarei trofeului Cupei Ligii, atacantul transferat de la Astra pentru 2,04 milioane de euro a postat și un mesaj pentru fani, pe care îi așteaptă să umple Arena Națională la cel mai important meci pentru suflarea roș-albastră. De numele lui se leagă și speranțele steliștilor, mai ales că a și marcat singurul hat-trick din carieră într-un meci împotriva lui Dinamo, în urmă cu aproape un an.

Despre manșa secundă a Cupei Ligii a vorbit și Laurențiu Reghecampf, care are un singur gând: calificarea, mai ales după scorul usturător din tur.

Echipele probabile:

Steaua: Niță – Ov. Popescu, Bălașa, Tamaș, Momcilovic – Pintilii, Muniru – Jakolis, Boldrin, Fl. Tănase – Alibec;
Antrenor: Laurențiu Reghecampf;

Dinamo: Penedo – Romera, Ceccarelli, Nedelcearu, Filip – Busuladzic, Nistor – Hanca, Palic, Bumba – Nemec;
Antrenor: Cosmin Contra.

STEAUA – DINAMO LIVE VIDEO ONLINE DIGI SPORT. LIVE STREAMING DOLCE SPORT. Steaua va juca miercuri, 1 martie, cu Dinamo, în returul semifinalelor Cupei Ligii. Laurențiu Reghecampf, antrenorul Stelei, a vorbit despre meci și a declarat că speră să se califice în finală.

„Așa cum am mai spus-o, pentru noi va fi un meci important, în primul rând pentru palmaresul pe care vrem să-l avem. Venim după un meci dur, după un rezultat usturător, 1-4, care ne-a dat multe bătăi de cap. Trebuie tratat cu seriozitate acest meci.

Am un singur gând în cap: să ne calificăm. Dar va fi greu pentru că Dinamo are un avantaj mare și trece printr-o perioadă bună. Avem tot lotul la dispoziție, dar venim după un meci mai puțin bun.

Sper să reușim să câștigăm meciul. Mai multe vom vedea mâine seară”, a spus Reghecampf la conferința de presă.

STEAUA – DINAMO LIVE VIDEO ONLINE DIGI SPORT. LIVE STREAMING DOLCE SPORT. Peste 400 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică şi siguranţa spectatorilor la meciul de fotbal dintre Steaua și Dinamo, din cadrul Cupei Ligii, care va avea loc miercuri, 1 martie, pe stadionul „Arena Naţională” din Capitală, începând cu ora 20:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1.

„Conform Planului de măsuri stabilit de către organizator şi reprezentanţii forţelor de ordine, accesul suporterilor echipei FC Dinamo Bucureşti se va face doar prin intrarea situată pe Bulevardul Pierre de Coubertin, în timp ce intrările din Bulevardul Basarabia şi Strada Maior Coravu vor fi rezervate suporterilor echipei FCSB”, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Jandarmeriei Municipiului Bucureşti (DGJMB) transmis marţi AGERPRES.

Accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 18:00, doar pe bază de bilete sau invitaţii. Jandarmeria Capitalei recomandă spectatorilor să vină din timp la stadion, începând cu ora deschiderii porţilor de acces şi să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice. 

 STEAUA – DINAMO LIVE VIDEO ONLINE DIGI SPORT. LIVE STREAMING DOLCE SPORT. 

„Jandarmeria Capitalei informează suporterii că legislaţia în vigoare interzice persoanelor fizice deţinerea, folosirea sau efectuarea oricăror operaţiuni cu materiale pirotehnice aşadar, spectatorii nu au voie să introducă în stadion astfel de obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la această competiţie sportivă”, informează un comunicat al Jandarmeriei.

De asemenea, este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă şi accesul în stadion cu substanţe toxice, băuturi alcoolice, recipiente, corpuri contondente, cuţite, pumnale ori alte asemenea obiecte.