Steaua a câştigat ultimul amical din Spania. Florin Tănase şi Teixeira, marcatorii roş-albaştrilor

FCSB a câştigat cu 2-0 meciul cu NK Osijec, ultimul amical din această iarnă! Victoria roş-albaştrilor a fost adusă de golurile marcate de Florin Tănase şi Teixeira.

30 ian. 2018, 14:21
Steaua a câştigat ultimul amical din Spania. Florin Tănase şi Teixeira, marcatorii roş-albaştrilor

STEAUA (FCSB) – NK Osijek 2-0. Vicecampioana României s-a impus prin golurile marcate de Florin Tănase (10) şi Filipe Teixeira (53).

NK Osijek, echipă aflată pe locul al treilea în clasamentul campionatului croat, a ratat un penalty în min. 74, când portarul Florin Niţă a apărat şutul lui Bockaj, potrivit site-ului oficial al clubului.

Roş-albaştrii au fost învinşi de formaţia ucraineană Olimpik Doneţk cu 2-1 în singurul meci amical susţinut în Antalya, iar în Spania au pierdut cu 2-3 în faţa echipei austriece Admira Wacker şi au obţinut victorii cu echipa chineză Jiangsu Suning (3-1) şi cu Osijek (2-0).

FCSB va juca sâmbătă în deplasare cu Gaz Metan Mediaş, în etapa a 23-a din Liga 1, prima din 2018.

 Iată primul 11 al FCSB pentru meciul cu NK Osijek

  • FCSB: Niţă – Benzar, Larie, Găman, Momcilovic – Pintilii, Nedelcu – Man, Budescu, Teixeira – F. Tănase
  • Rezerve: Stăncioiu, Vlad, Alibec, L. Filip, Gnohere, Morais, Fl. Coman, A. Jorge, I. Stoica, Ov. Popescu, Cr. Tănase, G. Enache

UPDATE 15:50 Nicolae Dică s-a decis asupra echipei de start pentru amicalul cu NK Osijek. Harlem Gnohere, Denis Alibec şi Florinel Coman au fost lăsaţi pe banca de rezerve, iar FCSB va juca în ofensivă cu Florin Tănase vârf împins, susţinut din spate de tripleta Man – Budescu – Teixeira.

STEAUA (FCSB) – NK Osijek LIVE VIDEO ONLINE:

Din lotul roş-albaştrilor face parte şi Gabi Enache, semn că a depăşit problemele medicale acuzate în cursul zilei de ieri.

Florin Niţă a fost titularizat, în ciuda discuţiilor legate de un transfer al acestuia la Sparta Praga. În cazul în care interesul cehilor se va concretiza, acesta ar putea fi ultimul meci al goalkeeper-ului pentru FCSB.

Osijek ocupă locul 3 în prima ligă a Croaţiei, la doar două puncte în urma echipei aflate în faţa sa, Hajduk Split. Adversara FCSB-ului a pierdut numai două meciuri în actuala stagiune.

Lotul lui Osijek este evaluat la 18 milioane de euro şi e format aproape în totalitate din jucători de origine croată. Antrenorul echipei este Zoran Zekic (43 ani), un tehnician cu un nivel de experienţă la nivelul lui Dică. 

LIVE VIDEO FCSB – NK Osijek

După două eşecuri, 1-2 cu Olimpik Doneţk şi 2-3 cu Admira Wacker, FCSB a bifat şi prima sa victorie în amicale. Roş-albaştrii i-au învins cu 3-1 pe chinezii de la Jiangsu, antrenaţi de Fabio Capello. Toate golurile românilor au fost marcate de Constantin Budescu.

Rămâne incertă situaţia lui Denis Alibec. Atacantul nu a evoluat în ultimele două jocuri de pregătire, deşi patronul clubului anunţase că se pregăteşte exemplar. 

FCSB dispută sâmbătă primul meci oficial din noul an, în deplasare cu Gaz Metan. Apoi, urmează infernul: acasă cu CFR Cluj şi cu Lazio, iar apoi în deplasare cu Dinamo şi aceeaşi Lazio.

LIVE VIDEO FCSB – NK Osijek

Osijek a evoluat în acest sezon în cupele europene, însă a fost eliminată încă din faza play-off-ului Europa League de Austria Viena, după ce în turul anterior eliminase PSV cu dublă victorie 1-0. 

În cel mai recent amical disputat în cantonamentul din Spania, Osijek a fost învinsă de Dinamo Kiev, scor 2-3. Primul meci oficial din 2018 îl va juca pe 10 februarie în compania celor de la Dinamo Zagreb.