Steaua i-a găsit înlocuitor lui Tătăruşanu. Roş-albaştrii vor transfera un portar străin

Campioana en titre a României la fotbal, Steaua Bucureşti, va aduce un portar străin în această iarnă, a precizat managerul general Mihai Stoica. Rezerva Valentin Cojocaru va suferi o intervenţie chirurgicală şi va fi indisponibil până la finalul sezonului, iar Ciprian Tătăruşanu se află în ultimele şase luni de contract cu gruparea roş-albastră şi ar putea pleca la Olympiakos Pireu după încheierea ediţiei de campionat 2013/2014.

10 ian. 2014, 14:34
Steaua i-a găsit înlocuitor lui Tătăruşanu. Roş-albaştrii vor transfera un portar străin

Vom aduce un portar în această iarnă. Valentin Cojocaru va suferi o intervenţie chirurgicală şi nu ne vom putea baza pe el până la sfârşitul campionatului. E o problemă mai veche, descoperită în decembrie, şi nu vrem să aibă o accidentare mai gravă„, a afirmat vineri, într-o conferinţă de presă, antrenorul Stelei, Laurenţiu Reghecampf.

El a fost completat de managerul general, Mihai Stoica. „Avem un nume pe listă, străin, dar nu am luat încă o decizie, o vom face după ce vom discuta cu patronul„, a spus acesta, în timp ce Reghecampf a subliniat că nu este vorba de lituanianul Arlauskis, care a fost la Unirea Urziceni.

Potrivit gsp.ro, portarul la care au făcut referire cei doi este macedoneanul Martin Bogdanov, în vârstă de 27 de ani, care este în prezent liber de contract. El a evoluat ultima oară la gruparea ucraineană Karpaty Lvov (2011-2013) şi are 15 meciuri în naţionala Macedoniei.

Steaua s-a despărţit în această iarnă de Doru Bratu, Leandro Tatu, Adrian Cristea, Mihai Costea şi Stefan Nikolic şi va lua în stagiile de pregătire din Spania trei jucători de la echipa Under-19, Aldea, Grădinaru şi Târnovan, şi un „copil de la Under-17„, căruia Reghecampf nu i-a precizat numele, dar la care s-a referit că e o „bombă atomică„.

Reghecampf a precizat şi care este situaţia fundaşului dreapta Gabi Matei: „Se simte foarte bine, după ce a trecut prin trei operaţii dificile la genunchi, se antrenează foarte bine, sper să aibă o atitudine pozitivă. Ne-am gândit şi la posibilitatea să îl împrumutăm la o echipă pentru a juca în mod constant, dar dacă nu vom găsi va rămâne cu noi„.

Steaua va susţine 10 meciuri amicale în stagiile din Spania, până la meciul restanţă cu Concordia Chiajna, din 14 februarie.

Sunt foarte multe meciuri amicale, cu echipa foarte bune, pentru că avem o lună de zile la dispoziţie, dintre care doar două săptămâni şi jumătate de pregătire efectivă. Încercăm să pregătim echipa în aşa fel încât să rezistăm foarte bine până la sfârşit”, a explicat Reghecampf, care consideră că Steaua este acoperită pe toate posturile. ”Echipa va juca mult mai bine decât a făcut-o în tur”, a subliniat tehnicianul, amintind că în sezonul de toamnă unii stelişti au jucat nu mai puţin de 34 de meciuri oficiale.

Reghecampf s-a arătat mulţumit că s-a ajuns la un consens cu jucătorii pe care nu-i mai dorea: „Jucătorii au fost anunţaţi încă din decembrie. Cei care au rămas sunt jucători care îşi doresc să facă performanţă, Stanciu şi Iancu sper să ajungă din nou la echipa naţională de tineret şi chiar la cea de seniori„.

Oficialii stelişti au precizat că mijlocaşul Alex Bourceanu şi portarul Ciprian Tătăruşanu, care mai au contract cu Steaua până în vară, nu vor pleca decât dacă vor exista oferte de excepţie.

E o sumă foarte importantă pentru noi dacă vom câştiga campionatul şi automat vom fi în grupele Champions League, e mai important decât 500.000 de euro pe Bourceanu. Dacă vor fi oferte pentru Bourceanu şi Tătăruşanu, aflaţi la final de contract, vom discuta cu patronul, dar nu cred că îşi doreşte altceva decât calificarea în Liga Campionilor„, a declarat Laurenţiu Reghecampf.

În cazul lui Tătăruşanu, dacă nu va pleca din Ghencea în această iarnă este foarte probabil să se transfere liber de contract în vară la gruparea elenă Olympiakos Pireu.

Managerul Mihai Stoica a precizat că nimeni de la Sampdoria nu a contactat Steaua pentru a face o ofertă pentru Bourceanu şi s-a arătat de acord cu ideea de a exista arbitri asistenţi adiţionali şi la meciurile de campionat.