Aproape primăvară. Steaua a învins Molde, scor 2-1, în Liga Europa

Steaua este în continuare pe primul loc în grupa E a Ligii Europa, după victoria cu 2-1 din meciul cu Molde FK, disputat joi, în Norvegia. În celălalt meci al grupei, VfB Stuttgart s-a impus cu 2-0 la Copenhaga şi doar un dezastru în ultimele două meciuri din grupă mai poate face ca "roş-albaştrii" să piardă calificarea în primăvara europeană.

RomaniaTV.net
08 nov. 2012, 14:38

 

Steaua a avut un început slab de meci, în care le-a permis norvegienilor să atace şi au aşteptat ocazii de a porni pe contraatac.

Experimentul făcut de Reghecampf, care a aliniat o formulă 3-4-3, nu a părut să funcţioneze prea bine, iar în minutul 16 antrenorul Stelei făcea deja prima schimbare. Latovlevici a intrat în locul lui Pârvulescu, care a jucat tot mijlocaş stânga, dar a ajutat defensiva ceva mai mult decât o făcuse colegul său în debutul partidei.

După doar 5 minute, Steaua a deschis scorul prin Chipciu, care a înscris din interiorul careului, după o fază creată pe dreapta de Tănase, care a schimbat de mai multe ori partea cu Mihai Costea.

„Roş-albaştrii”, care au mai avut ocazii prin Rocha (26) şi Costea (32), au îngheţat destul de bine jocul, preferând o ţesătură de pase la mijlocul terenului, iar în minutul 37 au lovit din nou. Latovlevici a făcut 2-0 cu un şut năpraznic din careu, după o pasă excelentă a lui Tănase, venit de această dată în stânga.

La reluare, antrenorul lui Molde, Ole Gunnar Solskjaer a făcut două schimbări, Mostrom în locul lui Gatt şi Berget la Diouf, care s-au văzut destul de repede pe tabelă. În minutul 55, Mostrom a recuperat bine un balon în jumătatea Stelei, i-a pasat apoi lui Chima, care l-a întors pe Gardoş şi a marcat la colţul lung.

După ce au redus din diferenţă, norvegienii au început să-şi arate tot mai mult colţii în atac şi Mostrom (64) şi Simonsen (66) dându-i serios de lucru lui Tătăruşanu. „Roş-albaştrii” au replicat prin Mihai Costea (67) şi Chiricheş (68), dar tabela a rămas nemişcată.

În ultimele 20 de minute, ambele echipe s-au apărat bine în cea mai mare parte a timpului, iar jocul a fost sărac în faze de poartă. Pe final, atât Molde, prin Linnes (90), cât şi Steaua, prin Chipciu (90+1), ar mai fi putut marca, însă tabela a rămas neschimbată.

Steaua se întoarce acasă cu trei puncte mari şi cu un picior în primăvara europeană.

În celălalt meci al grupei, VfB Stuttgart s-a impus cu 2-0 pe terenul celor de la FC Copenhaga, goluri Ibisevici (76) şi Harnik (90+2).

În urma rezultatelor de joi, clasamentul grupei E este următorul: 1. Steaua – 10 puncte, 2. VfB Stuttgart – 5 puncte, 3. FC Copenhaga – 4 puncte, 4. Molde – 3 puncte.

În mod normal, cu 10 puncte Steaua se califică în 16-imile Ligii Europa, lucrurile putând lua o turnură doar în cazul unor meciuri dezastruoase în ultimele două etape. Pentru ca Steaua să rateze calificarea, ar trebui să piardă partidele cu VfB Stuttgart şi FC Copenhaga, iar acestea două ar trebui să obţină câte şase puncte din şase.

 

MOLDE FK – STEAUA 1-2
Au marcat: Chima 55 / Chipciu 21, Latovlevici 37

 

Componenţa echipelor:

 

Molde FK: Soderberg – Linnes, Vatshaug, Forren, Simonsen – Gatt (Mostrom 46), Eikrem, Hestad, Diouf (Berget 46) – Hussain (Angan 77), Chima. Antrenor: Ole Guunar Solskjaer.

Steaua: Tătăruşanu – Szukala, Gardoş, Chiricheş – Chipciu, Bourceanu, Prepeliţă (Pintilii 70), Pârvulescu (Latovlevici 16) – Tănase, Adi Rocha (Nikolici 56), M. Costea. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Vezi cum s-a desfăşurat partida:

Min. 1 A început meciul.

Min. 6 Molde este aproape de a scăpa pe contraatac, dar steliştii reuşesc să rezolve.

Min. 9 Chima recepţionează în careu o centrare de pe stânga şi încearcă să reia spre poartă, dar reia slab şi pe lângă.

Min. 11 Szukala îl blochează bine pe Chima, la o fază la care defensiva formată din trei oameni a lui Reghecampf ar fi putut fi surprinsă.

Min. 12 Corner pentru Molde. Apărarea Stelei scârţâie, dar în cele din urmă reuşeşte să îndepărteze pericolul.

Min. 14 Steaua are ocazia unui contraatac prin Mihai Costea, dar acţiunea s-a transformat în atac poziţional şi a rămas fără rezultat.

Min. 15 Szukala intervine excelent la o fază la care Chima putea scăpa singur cu Tătăruşanu. Fundaşul stelist l-a deposedat prin alunecare în careu pe atacantul african al gazdelor.

Min. 16 Prima schimbare la Steaua: Latovlevici intră în locul lui Pârvulescu. Modificarea nu schimbă sistemul de joc, iar Latovlevici, deşi este fundaş de meserie, joacă mijlocaş dreapta, păstrându-se astfel sistemul 3-4-3.

Min. 21 GOOOOL STEAUA! Chipciu înscrie cu un şut din interiorul careului, după o fază construită de Tănase.

Min. 26 Ocazie mare pentru Steaua. Adi Rocha încearcă să-l învingă pe Soderberg cu un şut din interiorul careului, dar trage pe centrul porţii.

Min. 27 Gardoş se apără bine la o fază periculoasă pentru Steaua şi „roş-albaştrii” rămân în avantaj.

Min. 30 Norvegienii au un atac prelungit, dar Gardoş rezolvă din nou cu calm.

Min. 32 Mihai Costea încearcă să-l surprindă pe Soderberg cu un şut de la mare distanţă, dar mingea trece la un metru de poartă.

Min. 33 Mihai Costea urcă în viteză pe dreapta şi încearcă să centreze în faţa porţii, dar Forren este atent şi interceptează.

Min. 37 GOOOOL STEAUA! Latovlevici, lăsat nemarcat de norvegieni, înscrie cu un şut năpraznic din careu, după o pasă magistrală de la Tănase. Soderberg a rămas fără reacţie.

Min. 44 Meciul a mai pierdut din intensitate după golul doi al Stelei şi ambele echipe par că aşteaptă pauza.

Min. 45 Un balon trimis în adâncime îl caută pe Chima, dar Gardoş şi Szukala sunt de netrecut şi îndepărtează mingea.

Min. 45 Un minut de prelungiri.

Min. 45+1 Pauză la Molde. În celălalt meci al grupei, FC Copenhaga şi VfB Stuttgart sunt la egalitate, 0-0, rezultat care convine de minune Stelei, care la aceste scoruri este calificată matematic în primăvara europeană.

Min. 46 A început repriza a doua.

Min. 46 Două schimbări la Molde: Mostrom în locul lui Gatt; Berget în locul lui Diouf.

Min. 53 Hussain centrează în faţa porţii, Hestad încearcă să-l surprindă pe Tătăruşanu cu un călcâi, dar portarul stelist este atent şi reţine.

Min. 55 GOL MOLDE! Chima îl întoarce pe Gardoş şi înscrie cu un şut în diagonală, în dreapta lui Tătăruşanu.

Min. 56 A doua schimbare la Steaua: Nikolici intră în locul lui Rocha.

Min. 58 Fază bună de atac a Stelei, cu Gardoş urcat în atac, dar Prepeliţă finalizează deplorabil.

Min. 58 Chipciu primeşte cartonaşul galben.

Min. 64 Deranj la poarta Stelei, la un corner al gazdelor.Mostrom îi suflă un balon lui Chipciu în careu şi încearcă să-l surprindă pe Tătăruşanu cu un şut la colţul scurt, dar goalkeeper-ul stelist reţine la rădăcina barei.

Min. 66 Tătăruşanu se întinde bine şi respinge un şut fabulos al lui Simonsen, la o fază la care fundaşii Stelei au fost depăşiţi foarte uşor. Lovitura de colţ a rămas fără rezultat.

Min. 67 Soderberg respinge excelent în corner la un şut al lui Mihai Costea.

Min. 68 Bourceanu bate lovitura de colţ, defensiva norvegienilor respinge însă. Steaua rămâne în atac, Chipciu aruncă un balon în careu, până la Chiricheş, dar mingea reluată de acesta se scurge agonizant prin faţa porţii şi iese în afara terenului.

Min. 70 Ultima înlocuire la Steaua: Pintilii intră în locul lui Prepeliţă.

Min. 72 Pintilii recuperează la mijlocul terenului şi îl pune pe contraatac pe Mihai Costea, care şutează din colţul careului, dar mingea scutură plasa laterală.

Min. 74 Chima îi încălzeşte din nou pe suporterii norvegieni cu o lovitură de cap, dar mingea nu prinde cadrul porţii.

Min. 74 Cartonaş galben pentru Nikolici.

Min. 77 Ultima schimbare la Molde: Angan intră în locul lui Hussain.

Min. 82Corner pentru Molde, dar defensiva Stelei stă bine în teren şi îndepărtează pericolul. Steaua pleacă pe contraatac, însă iroseşte ocazia avută de a majora diferenţa.

Min. 85 Chima primeşte o minge între Chiricheş şi Gardoş şi poate să creeze pericol la poarta lui Tătăruşanu, dar Chiricheş reuşeşte să scoată mingea în afara careului.

Min. 87 Lovitură liberă pentru Steaua, după un fault la Nikolici. „Uriaşii” Szukala şi Gardoş urcă în careul advers, dar defensiva norvegienilor respinge.

Min. 88 Tănase şutează la poarta lui Soderberg, dar o face slab şi pe lângă.

Min. 90 Tătăruşanu intervine excepţional în faţa lui Linnes şi acordă corner. La lovitura de colţ, Chiricheş se înalţă şi respinge balonul.

Min. 90 Trei minute de prelungiri.

Min. 90+1 Chipciu trimite un trasor din afara careului, dar Soderberge are un reflex bun şi respinge în corner.

Min. 90+3 Fluier final. Steaua este aproape calificată în primăvara europeană.