Tristele recorduri ale Stelei. Roş-albaştrii, eliminaţi din nou din grupele Ligii Campionilor

Steaua a remizat pe propriul teren cu Schalke, scor 0-0, şi a ajuns la 22 de meciuri fără victorie, în grupele Ligii Campionilor. De peste 17 ani n-au mai câştigat roş-albaştrii pe teren propriu şi de peste şapte ani în deplasare. În celălalt meci al grupei, FC Basel - Chelsea 1-0, iar steliştii termină pe ultimul şloc în grupă.

26 nov. 2013, 10:22
Tristele recorduri ale Stelei. Roş-albaştrii, eliminaţi din nou din grupele Ligii Campionilor

Nici dacă ar fi bătut-o pe Schalke, marţi seara, Steaua n-ar fi avut şanse prea mari de calificare în primăvara europeană. Victoria lui FC Basel împotriva lui Chelsea, scor 1-0, ar fi forţat-o pe campioana României să câştige peste două săptămâni, pe Stamford Bridge, şi este puţin probabil că acest lucru s-ar fi întâmplat, în condiţiile în care lotul nostru se decimează de la un meci la altul.În plus, de la Londra va lipsi căpitanul Bourceanu, eliminat marţi, pentru cumul de cartonaşe galbene.

Marţi seara parcă n-au crezut în calificare nici fanii Stelei şi, în bună măsură, nici jucătorii. Suporteri au fost prea puţini în tribune, doar 10-12.000, iar fotbaliştii au evoluat destul de apatic în prima repriză. Le-a lipsit îndârjirea din partida cu Ajax, de primăvara trecută sau curajul din disputele cu Chelsea.

Prima ocazie a echipei noastre a venit abia după o jumătate de oră de joc, atunci când portarul lui Schalke a respins de lângă bară execuţia acrobatică a lui Piovaccari.

După minutul 55 s-a jucat pe contre, cu ocazii mari de ambele părţi, iar finalul i-a găsit pe stalişti în atac, ratând bune oportunităţi. Era însă prea târziu, Basel marcase în poarta lui Chelsea (min. 87), iar elveţienii se îndepărtau de campioana României, ba chiar treceau pe locul doi.

Între timp s-a încheiat Steaua – Schalke 0-0, iar roş-albaştrii continuă seria neagră. 22 de partide consecutive fără victorie are Steaua în Liga Campionilor, fiind recordmena acestei statistici negative, bilanţul participărilor noastre în grupele Ligii Campionilor fiind dezastruos: 4 victorii, 14 egaluri, 23 de înfrângeri.

În acest moment Steaua a egalat-o pe Spartak Moscova, singura echipă care mai are 22 de meciuri consecutive fără victorie în această competiţie, iar dacă echipa noastră nu câştigă peste două săptămâni, la Londra, va deveni recordmenă absolută.

Clasamentul grupe E, după 5 etape: 1. Chelsea – 9p; 2. Basel – 8p; 3. Schalke – 5p; 4. Steaua – 3p.

Echipa engleză Chelsea Londra a devenit a cincea formaţie calificată în optimile de finală ale Ligii Campionilor, deşi a fost învinsă, marţi, în deplasare, cu scorul de 1-0 (0-0), de elveţienii de la FC Basel, în etapa a V-a a grupei E. Chelsea se află pe primul loc în clasament, cu nouă puncte, şi nu mai poate fi depăşită de ambele formaţii de poziţiile următoare, FC Basel şi Schalke 04, care se vor întâlni în meci direct în ultima etapă.

După disputarea a cinci etape din grupa E, clasamentul este următorul: 1. Chelsea Londra – 9 puncte, 2. FC Basel – 8 puncte, 3. Schalke 04 – 7 puncte, 4. Steaua Bucureşti – 3 puncte.În ultima etapă, la 11 decembrie, vor avea loc meciurile Chelsea Londra – Steaua Bucureşti şi Schalke 04 – FC Basel. 

În optimile de finală ale Ligii Campionilor s-au mai calificat până în acezst moment formaţiile Atletico Madrid, FC Barcelona, Bayern Munchen şi Manchester City.


Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 90 Finalul partidei.

Min. 90 Piovaccari ratează şi el o mare o ocazie, reia cu capul, din 9 metri, în braţele lui Fahrman.

Min. 85 Şut periculos Szalai, pe jos, Tărăruşanu reţine.

Min. 84 Ocazie uriaşă ratată de Stanciu. Acesta ajunge singur cu Fahrmann, încearcă o scăriţă, dar portarul lui Schalke reţine.

Min. 81 Ultima schimbare la Steaua: Stanciu a intrat în locul lui Prepeliţă.

Min. 78 Szalai reia cu capul periculos, mingea trece puţin pe lângă poarta noastră.

Min. 77 Gabi Iancu, iertat de Reghecampf după escapadele din vară, a intrat în teren în locul lui Chipciu.

Min. 76 Tănase execută foarte bine o lovitură liberă, mingea trece puţin pe lângă poarta lui Fahrmann.

Min. 70 Ocazie mare a Stelei, Szukala reia din prima peste poartă.

Min. 69 Arbitrul îi refuză Stelei un penalty, după ce portarul Fahrmann a ratat mingea şi l-a lovit cu pumnul în faţă pe Piovaccari.

Min. 64 O nouă ocazie la poarta lui Tătăruşanu, Jermaine Jones reia cu capul puţin pe lângă poarta noastră.

Min. 62 Jocul se mută la poarta noastră, Howedes reia pe lângă poartă.

Min. 61 Szukala reia cu capul după o lovitură liberă, portarul lui Schalke respinge de sub bară, în corner.

Min. 59 Ocazie uriaşă a Stelei. O acţiune ofensivă colectivă a mers şnur până la 7-8 metri de poarta adversă, dar Chipciu şi Prepeliţă s-au încurcat reciproc la finalizare şi nemţii au recuperat mingea.

Min. 58 Şut Fuchs, din 18 metri, pe lângă poarta noastră.

Min. 55 O greşeală de arbitraj îl opreşte pe Piovaccari să scape singur cu portarul lui Schalke. Atacantul nostru a fost semnalizat eronat în ofsaid.

Min. 48 Schalke începe în terenul nostru şi Varela blochează şutul lui Farfan, iar Neustadter trage apoi peste poarta noastră.

Min. 46 Reghecampf a început cu o schimbare: Ionuţ Neagu i-a lăsat locul lui Varela.

Min. 46 A început repriza secundă.

În celălalt meci al grupei E, FC Basel – Chelsea, se consemnează acelaşi rezultat, 0-0. De altfel, sunt singurele partide în care nu s-a marcat. Cel mai neaşteptat rezultat se consemnează la Amsterdam, unde Ajax o conduce pe FC Barcelona cu 2-0.

Min. 45 Finalul primei reprize.

Min. 45 Bourceanu primeşte cartonaş galben, pentru un fault asupra lui Farfan. Este al doilea cartonaş galben pe care Bourceanu îl primeşte în grupe, astfel că mijlocaşul nu va juca peste două săptămâni pe Stamford Bridge, cu Chelsea.

Min. 43 Steliştii pasează mult înapoi, iar fanii încep să-şi manifeste dezaprobarea pentru această tactică.

Min. 42 Roman Neustadter primeşte primul cartonaş galben al meciului, pentru un fault la centrul terenului, asupra lui Adi Popa.

Min. 36 Steaua este sub presiune. Cornerele se înmulţesc la poarta noastră, la fel şi şuturile. La o astfel de fază, Gardoş blochează şutul lui Aogo.

Min. 34 Lovitură liberă pentru Schalke, Farfan trage peste poartă.

Min. 32 Schalke marchează prin Fuchs, după ce Farfan s-a distrat cu apărarea noastră, dar balonul ieşise în aut de poartă înainte de a fi trimis către Fuchs. Reuşita a fost anulată.

Min. 31 Ocazie uriaşă a lui Piovaccari! Bourceanu a executat o lovitură liberă, Szukala a retrimis cu capul către Piovaccari, care a reluat din cădere, de la 12 metri, dar portarul lui Schalke a respins de lângă bară.

Min. 29 Cea mai mare ocazie a meciului îi aparţine lui Schalke. Fuchs centrează de pe stânga, Farfan reia din prima puţin peste poarta noastră.

Min. 24 Jucătorii lui Schalke au început să devină periculoşi şi împing jocul tot mai aproape de poarta noastră.

Min. 21 Fuchs centrează periculos, pe jos, în careul nostru de 6 metri, Tătăruşanu prinde balonul.

Min. 18 În sfârşit, steliştii reuşesc să o surprindă pe Schalke. Neagu îl lansează pe Piovaccari, însă şutul acestuia, din prima, trece mult peste poarta nemţilor. Italianul a tras de la marginea careului de 16 metri.

Min. 18 Primul şut pe poartă al meciului. Aogo a tras slab, la colţul scurt, Tătăruşanu a prins fără probleme.

Min. 15 Steaua plimbă mult mingea la mijlocul terenului, dar nimeni nu-şi asumă responsabilitatea dezvoltării unui atac.

Min. 12 Primul corner al nemţilor. Santana execută la colţul scurt, dar steliştii resping din nou în corner.

Min. 9 Primul corner al partidei îi aparţine Stelei, însă execuţia lui Bourceanu rămâne fără rezultat.

Min. 5 Steaua are mai mult posesia, dar terenul destul de greu îi creează probleme unicului vârf, Piovaccari, astfel că Schalke nu a avut de ce să se teamă până acum.

Vedeta lui Schalke, Kevin Prince Boateng, nu se află nici măcar pe lista rezervelor.

Min. 1 A început meciul Steaua – Schalke.

Componenţa formaţiilor:

Steaua: Tătăruşanu – Prepeliţă, Szukala, Gardoş, Latovlevici – Bourceanu, Neagu – Adi Popa, Chipciu, Tănase – Piovaccari. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Schalke: Fahrmann – Uchida, Howedes, Felipe Santana, Aogo – Jones, Neustadter – Farfan, Fuchs, Meyer – Szalai. Antrenor: Jens Keller.