STEAUA şi-a prezentat prima achiziţie a verii. „În Ghencea mă simt ca acasă!”

Portarul lituanian Giedrius Arlauskis, care a semnat un contract pe un an cu clubul de fotbal Steaua Bucureşti, a fost prezentat oficial, miercuri, într-o conferinţă de presă la stadionul Steaua.

11 iun. 2014, 10:19
STEAUA şi-a prezentat prima achiziţie a verii. „În Ghencea mă simt ca acasă!”

Giedrus Arlauskis are 26 de ani, a semnat cu Steaua pe un an şi are o opţiune de prelungire a contractului cu campioana României. Portarul lituanian vine din postura de jucător liber de contract, de la formaţia rusă Rubin Kazan.

Vreau să spun că mă bucur că am ajuns aici, mă simt ca acasă. Când am plecat am spus că o să mă întorc în România, dar nu ştiam când. Nu mă aşteptam atât de repede, dar mă bucur că am ajuns la o echipă atât de mare, cea mai mare echipă din România. Putem să facem performanţă, să continuăm să câştigăm titlul şi să intrăm în grupele Champions League. Am nevoie de clubul Steaua şi eu o să dau tot ce am mai bun ca să ajut echipa„, a spus în limba română Arlauskis, care acum patru ani se despărţea de Unirea Urziceni. Balticul a cucerit un titlu cu Unirea, în 2009 şi a participat în grupele UEFA Champions League, adunând opt puncte dintr-o grupă cu VfB Stuttgart, FC Sevilla şi Glasgow Rangers.

Preşedintele clubului Steaua, Valeriu Argăseală, a afirmat că Arlauskis, care va purta tricoul cu numărul 24 la formaţia din Ghencea, este jucătorul de care Steaua avea nevoie, după plecarea lui Ciprian Tătăruşanu.

Arlauskis e un portar care cunoaşte fotbalul românesc, care credem că va fi portarul de care Steaua avea nevoie. Ieri s-au încheiat formalităţile, am făcut contractul cu Arlauskis şi este jucătorul nostru. Contractul a fost încheiat pe o perioadă de un an, cu opţiune pe încă un an. E dreptul jucătorului să spună dacă vrea să facă publice datele contractului, dar el nu vrea asta. (…) Este un jucător care şi-a dorit să vină la Steaua, cererea noastră a venit exact în momentul în care şi el îşi dorea să evolueze într-un campionat care dă o echipă într-o competiţie internaţională„, a spus Argăseală, citat de Agerpres.

Portarul lituanian a dezvăluit că a ţinut mereu legătura cu managerul general al Stelei, Mihai Stoica, alături de care a câştigat titlul cu Unirea Urziceni, în 2009.

Îmi place presiunea, mă motivează asta, vreau să demonstrez că pot să fiu şi mai bun. Sunt mai puternic, am învăţat multe în Rusia, chiar dacă n-am jucat mult. Nu am meciuri în picioare, dar pentru asta avem pregătire, o să prind repede, nu e problemă. Am ţinut pumnii Stelei, pentru că era Meme aici, iar el pentru mine a fost ca un tată şi m-a ajutat foarte mult. M-a ajutat să devin un fotbalist bun în România„, a mai spus Arlauskis.

Internaţionalul lituanian a subliniat că venirea la Steaua este un pas mare în cariera sa.

Arlauskis este prima achiziţie a Stelei de la venirea noului antrenor, Costel Gâlcă.

Citeşte şi DEZVĂLUIRE-BOMBĂ: Reghecampf, DAT AFARĂ de la Steaua de Gigi Becali

Steaua s-a despărţit după încheierea sezonului de atacantul italian Federico Piovaccari, al cărui împrumut de la Sampdoria Genova a expirat, de atacantul grec Pantelis Kapetanos (contract încheiat), de căpitanul Mihai Pintilii, plecat la Al-Hilal (Arabia Saudită), de portarul Ciprian Tătăruşanu (plecat la Fiorentina), dar şi de antrenorul Laurenţiu Reghecampf.

Citeşte şi Echipament INCREDIBIL pentru STEAUA în sezonul 2014-2015. Fanii AU ÎNNEBUNIT