Primăvara se amână. Steaua, „măcelărită” în Liga Europa, cu 5-1, de VfB Stuttgart

Steaua avea nevoie de un singur punct cu Stuttgart pentru a-şi asigura matematic calificarea în primăvara europeană, dar a fost umilită pe Naţional Arena. Soarta calificării s-a amânat, însă, pentru ultima etapă, când "roş-albaştrii" vor avea un meci pe viaţă şi pe moarte cu FC Copenhaga.

RomaniaTV.net
22 nov. 2012, 10:14

Steaua a pierdut fără drept de apel, scor 1-5, meciul disputat joi seară, pe Naţional Arena, cu VfB Stuttgart, în grupa E a Ligii Europa.

Antrenorul Laurenţiu Reghecampf a ales din nou o formulă ofensivă, 3-4-3, care s-a dovedit însă falimentară în faţa „panzerelor” nemţeşti, care au făcut ce au vrut din apărarea Stelei.

Steaua a început, practic, meciul de la 0-1, Stuttgart deschizând scorul repede, prin Tasci (5).

„Roş-albaştrii” au încercat apoi să echilibreze tabela şi au sacrificat faza defensivă, iar nemţii au profitat şi au pus o presiune fantastică trecând pe lângă gol în prin Ibisevici (7) şi Okazaki (12). Nu au mai ratat însă în minutul 18, când cu largul concurs al lui Tătăruşanu, au punctat din nou, prin Harnik (18).

În timp ce Copenhaga deschidea scorul la Molde, în minutul 23 Steaua a primit lovitura de graţie de la Sakai, care a înscris un gol superb, după o fază în care Okazaki s-a distrat din nou cu defensiva „roş-albaştrilor”.

Imediat după golul trei, Reghecampf l-a trimis la încălzire pe Mihai Costea, pentru a-l înlocui pe Gardoş, dar cum schimbarea a întârziat a venit şi golul patru, la care Sakai şi Okazaki au schimbat rolurile, primul fiind servant iar al doilea marcator (31).

Rusescu a avut un gol anulat (35), după ce arbitrul grec a apreciat că Szukala l-ar fi jenat în careu pe portarul Ulreich, iar Adi Popa nu a reuşit să fructifice o situaţie de unu la unu în minutul 41, iar tabela a rămas înţepenită la 0-4.

După pauză, dezastrul a luat proporţii, Stuttgart marcând pentru 5-0 în minutul 55 prin acelaşi Okazaki. Seara a devenit şi mai neagră pentru Steaua în minutul 60, când l-a pierdut pe Cristi Tănase, accidentat de Kvist.

La acest scor, gândurile steliştilor se îndreptau tot mai mult spre Norvegia, unde Molde a primit vizita celor de la Copenhaga şi unde o remiză ar fi însemnat biletul „roş-albaştrilor” către 16-imi. Copenhaga a reuşit însă să se impună cu 2-1, aruncând astfel mănuşa Stelei. Cele două echipe se vor întâlni peste două săptămâni, în ultima etapă a grupelor, în care o victorie a danezilor va echivala cu eliminarea Stelei din Europa. Steaua are golaveraj 0 (8-8), iar FC Copenhaga -1 (4-5).

Golul de onoare înscris de Mihai Costea (83) aproape că nici nu a mai contat, dar ar putea fi foarte important în ecuaţia calificării. Steaua rămâne lider în clasament, cu 10 puncte, Stuttgart este pe 2, cu 8 puncte, iar Copenhaga pe 3, cu 7 puncte, în timp ce Molde a ieşit deja din cărţi, având doar trei puncte.

 


STEAUA – VFB STUTTGART 1-5

Min. 90+3 Fluier final.

Min. 90+3 Prepeliţă împinge în plasă un balon centrat de Chipciu, dar golul nu este validat, pentru că mingea părăsise suprafaţa de joc.

Min. 90+2 Mihai Costea are ocazia să reuşească dubla, dar Ulreich se opune.

Min. 90+1 Ibisevici primeşte şi el cartonaşul galben.

Min. 90 Ibisevici scapă singur cu Tătăruşanu şi se joacă cu el, dar în cele din urmă portarul stelist reuşeşte, cu emoţii, să reţină.

Min. 83 GOL STEAUA! Mihai Costea a marcat golul de onoare. Adi Popa pasează decisiv pentru Costea, care intră în careu şi înscrie cu un şut plasat, la colţul lung.

Min. 79 Adi Popa şutează din afara careului, dar trimite mingea alături.

Min. 78 Chipciu vede şi el galben.

Min. 76 Nemţii se distrează din nou cu apărătorii Stelei, Traore încearcă o centrare pentru Ibisevici în faţa porţii, dar Tătăruşanu se culcă bine şi prinde un balon care putea fi golul şase al oaspeţilor.

* FC Copenhaga a trecut din nou în avantaj la Molde, gol Gislason 76.

Min. 75 Corner pentru Stuttgart, rămas însă fără rezultat.

Min. 73 Ibisevici scapă spre poarta lui Tătăruşanu, şutează peste, dar de la margine se semnalizase oricum ofsaid.

Min. 70 Ultima schimbare şi la Stuttgart: Rudiger intră în locul lui Sakai.

Min. 69 Steaua scapă cu mare noroc de golul 6, la o fază la care jucătorii lui Stuttgart s-au distrat cu apărarea lui Reghecampf. Şutul lui Kuzmanovici a fost blocat de un călcâi lăsat în urmă de Szukala.

Min. 67 Prepeliţă este avertizat.

* Molde a egalat în meciul cu Copenhaga (Chima, 62), iar la aceste scoruri Steaua este calificată.

Min. 67 Prepeliţă îl întinde pe Ulreich, dar portarul nemţilor reţine.

Min. 65 Traore trage la poartă, dar Tătăruşanu reţine.

Min. 62 Adi Rocha intră în teren în locul lui Tănase, lovit cu talpa pe gleznă de Kvist. Reghecampf a epuizat toate schimbările.

Min. 61 A doua schimbare şi la Stuttgart: Harnik îi lasă locul lui Traore.

* Jocul este întrerupt după o accidentare a lui Cristi Tănase, care pare că nu va mai putea continua meciul.

Min. 60 Galben pentru Kvist (Stuttgart).

Min. 58 A doua schimbare la Steaua: intră Prepeliţă, în locul lui Pintilii.

Min. 55 GOL VFB STUTTGART. Okazaki înscrie din „drop”, după ce o minge bâlbâită de cinci fotbalişti stelişti în duel cu doi jucători ai oaspeţilor l-a găsit nemarcat în centrul careului.

Min. 47 Tănase bate o lovitură liberă, dar apărarea nemţilor respinge.

Min. 46 Schimbare la Stuttgart: Hajnal a intrat pe teren în locul lui Gentner.

Min. 46 A început repriza a doua.

Pauză pe Naţional Arena

Min. 45+2 Bourceanu vede şi el cartonaşul galben.

Min. 45 Ibisevici scapă spre poarta lui Tătăruşanu, dar portarul stelist reuşeşte o intervenţie salvatoare.

Min. 43 Mihai Costea centrează în careul mic, dar Ulreich reţine.

Min. 42 Bourceanu îşi încearcă norocul cu un şut pe jos, din afara careului, dar Ulreich reţine fără probleme.

Min. 41 Adi Popa scapă spre poarta lui Ulreich, dar se complică şi este rapid înconjurat de trei apărători adverşi.

Min. 37 Cartonaş galben Kuzmanovici (VfB Stuttgart).

Min. 35 Gol anulat pentru Steaua. Rusescu trimite mingea în plasă cu o execuţie acrobatică, dar centralul grec fluierase, considerând că Szukala l-a faultat pe Ulreich.

* La aceste scoruri, clasamentul grupei este: 1. Steaua 10 puncte, 2. VfB Stuttgart 8 puncte, 3. FC Copenhaga 7 puncte, 4. Molde 3 puncte.

Min. 32 Reghecampf face înlocuirea: Mihai Costea intră în locul lui Gardoş.

Min. 31 GOL VfB STUTTGART. Okazaki înscrie şi el, după o fază creată de ceălalt japonez al nemţilor, Sakai. Defensiva Stelei este la pământ.

* Reghecampf se pregăteşte să-l trimită pe teren pe Mihai Costea, în locul lui Gardoş. Schimbarea întârzie.

Min. 28 Steaua beneficiază de un nou corner, dar nu reuşeşte să mişte tabela.

Min. 27 Pintilii trimite peste poartă din careu, după o fază creată de Adi Popa şi Rusescu.

Min. 25 Steaua beneficiază de primul corner în acest meci. Bourceanu trimite la prima bară, dar fundaşii oaspeţilor resping. O nouă lovitură de colţ pentru Steaua, rămasă însă fără rezultat.

Min. 23 GOL VfB Stuttgart! Sakai înscrie un gol superb, după o pasă la 16 metri a lui Okazaki, care s-a jucat din nou cu defensiva Stelei.

* FC Copenhaga a deschis scorul la Molde. Gol Santin, minutul 21, din penalty.

Min. 18 GOL VfB Stuttgart! Lovitură liberă de pe stânga, Tătăruşanu greşeşte impardonabil, iar Harnik împinge mingea în plasă cu capul.

Min. 12 Din nou pericol la poarta Stelei. Okazaki primeşte pe culoar, îl driblează pe Chiricheş, dar trimite alături. Steaua are şansă.

Min. 11 Chiricheş încearcă să câştige un duel cu un adversar, dar scapă mingea în corner. De această dată, defensiva stă bine în teren.

Min. 10 Chipciu îl caută în careu pe Tănase, însă mingea este respinsă de un fundaş al lui Stuttgart. 

Min. 9 Rusescu are şansa să scape singur cu Ulreich, după o degajare greşită a lui Molinaro, care a şutat în Chipciu, dar faultează în atac, iar nemţii au mingea.

Min. 7 Steaua este supusă unui pressing ucigător de nemţi, care creează din nou panică la poarta lui Tătăruşanu prin Ibisevici. În cele din urmă, „roş-albaştrii” scapă basma curată.

Min. 5 GOL VfB Stuttgart! Corner de pe dreapta, Tasci a scăpat din marcajul lui Gardoş şi a marcat cu capul, de la 6 metri.

Min. 1 A început meciul.

Componenţa echipelor

Steaua Bucureşti: Tătăruşanu – Szukala, Chiricheş, Gardoş – Chipciu, Bourceanu, Pintilii, Latovlevici – Ad. Popa, Rusescu, Tănase. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

VfB Stuttgart: Ulreich – Sakai, Tasci, Rodriguez, Molinaro – Harnik, Kvist, Kuzmanovici, Okazaki – Gentner, Ibisevici. Antrenor: Bruno Labbadia.

Arbitri: Michael Koukoulakis – Dimitrios Saraidaris, Damianos Efthimiadis – Stavros Tritsonis, Andreas Pappas – Michael Karsiotis (toţi din Grecia)

 

CITEŞTE ŞI: CONDIŢIILE ca Steaua să se califice în 16-imile Europa League

Înaintea jocurilor Steaua – Stuttgart şi Molde – FC Copenhaga, clasamentul grupei E este următorul: 1. Steaua – 10p; 2. Stuttgart – 5p; 3. FC Copenhaga – 4p; 4. Molde – 3p.