STEAUA – VASLUI 2014: Lovitură de teatru, anunţul făcut de clubul moldovean

STEAUA - VASLUI 2014: Conducerea clubului va aduce legitimaţiile jucătorilor de la prima echipă şi sunt şanse foarte mari ca Vaslui să se prezinte cu prima echipă la meciul cu roş-albaştrii. Fotbaliştii de la prima echipă au precizat că vor face cinste cu o masă în oraş puştilor de la echipa secundă care au făcut degeaba deplasarea la Bucureşti.

11 apr. 2014, 09:37
STEAUA – VASLUI 2014: Lovitură de teatru, anunţul făcut de clubul moldovean

STEAUA – VASLUI 2014: „Un astfel de comportament contravine in mod flagrant principiilor fundamentale ale fotbalului profesionist – loialitate, integritate si sportivitate – afectand in mod grav imaginea Campionatului National Liga I, precum si integritatea competitiei sportive.

Dorim sa le reamintim fotbalistilor profesionisti de la Sporting Club SA Vaslui ca una dintre principalele obligatii stabilite in sarcina lor prin art. 5 alin. (2) lit. b) din Regulamentul privind Statutul si Transferul Jucatorilor de Fotbal este aceea de a participa la jocurile oficiale ale echipei la care sunt legitimati, in functie de valoarea, pregatirea si forma lor sportiva, si de necesitatile clubului.

Suntem constienti de problemele financiare majore cu care se confrunta mai multe cluburi din Campionatul National Liga I, precum si de faptul ca jucatorii profesionisti de fotbal sunt afectati de criza de lichiditati a cluburilor de fotbal, insa desconsiderarea competitiei sportive nu reprezinta o solutie pentru rezolvarea acestor probleme. Legislatia din Romania, precum si regulamentele sportive nationale si internationale ofera jucatorilor profesionisti de fotbal o serie de mecanisme juridice pentru recuperarea sumelor datorate de cluburile la care sunt legitimati. Refuzul de a evolua intr-un meci oficial nu se regaseste printre modalitatile de rezolvare a diferendelor juridice.

De asemenea, le reamintim jucatorilor de la Sporting Club SA Vaslui ca, prin comportamentul lor, pot determina sanctionarea disciplinara a clubului, eliminand astfel orice sansa in privinta recuperarii sumelor de bani la care sunt indreptatiti, potrivit contractelor incheiate.

In final, dorim sa le adresam reprezentantilor AFAN, precum si celorlalti reprezentanti ai jucatorilor de la Sporting Club SA Vaslui (avocati, consilieri juridici, agenti de jucatori, etc) rugamintea de a reitera fotbalistilor necesitatea de a respecta competitia sportiva si adversarul, deoarece fotbalul trebuie sa ramana mai presus de bani ori de alte interese materiale sau de alta natura”, se arată în comunicatul LPF.

STEAUA – VASLUI 2014: Imediat după comunicat, conducerea clubului din Vaslui a anunţat că la meciul cu Steaua se va prezenta echipa de seniori.