STEAUA vs. AKTOBE 2-1. Steaua, la un pas de grupele Ligii Campionilor

STEAUA - AKTOBE 2-1. Steaua s-a calificat în play-off-ul Ligii Campionilor, trecând cu scorul general de 4-3 de campioana Kazahstanului, FK Aktobe. În disputa de miercuri seara, de pe Arena Naţională, golurile roş-albaştrilor au fost marcate de Chipciu (min. 3) şi Nicuşor Stanciu (min. 38), pentru kazahi punctând Kapadze, în minutul 85.

06 aug. 2014, 13:52
STEAUA vs. AKTOBE 2-1. Steaua, la un pas de grupele Ligii Campionilor

STEAUA vs. AKTOBE LIVE 2-1

Steaua va juca în actualul sezon al cupelor europene cel puţin până în luna decembrie. Acest lucru a  devenit o certitudine după victoria cu 2-1 obţinută de roş-albaştrii miercuri seara, pe Arena Naţională, în faţa lui FK Aktobe, în turul trei preliminar al Ligii Campionilor. Roş-albaştrii s-au calificat cu scorul general de 4-3 în play-off-ul Champions League şi au asigurată prezenţa în grupele Ligii Europa, în cazul în care vor fi eliminaţi în turul următor.

În returul cu Aktobe, Steaua a arătat mult mai bine decât în manşa din Kazahstan şi decât în „dubla” cu Stromsgodset. Gâlcă a reuşit să facă reglajele pentru a obţine o calificare fără emoţii, deşi mai există încă momente de aiureală în lotul nostru.

Steaua a început foarte tare şi a deschis scorul în minutul 3 prin Chipciu, după un efort al lui Adi Popa. Lipsa de concentrare a lui Adi Popa era să aducă însă egalarea pe tabela de marcaj, dar Arlauskis a salvat în duel unu-la-unu cu Antonov. Emoţiile calificării s-au risipit total în minutul 38, când Nicuşor Stanciu a marcat un supergol, deviere diin prima, sub bara porţii oapeţilor, însă au revenit pe final, când kazahii au redus din diferenţă (min. 85), când balonul şutat de Kapadze a intrat din Filip în poarta noastră.

Campioana României aşteaptă acum tragerea la sorţi, care va avea loc vineri, pentru a-şi afla ultimul adversar înaintea grupelor Ligii Campionilor.

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 90+4 Finalul partidei.

Min. 90 Meciul este prelungit cu 4 minute.

Min. 85 GOL Aktobe! Mingea a ajuns la Kapadze, centrată din lovitură liberă, şutul acestuia s-a lovit de călcâiul lui Filip şi a intrat în poarta Stelei, Arlauskis neputând interveni. Steaua – Aktobe 2-1!

Min. 82 Ultima schimbare la Steaua: Pârvulescu intră în locul căpitanului Tănase, iar banderola de căpitan a trecut pe braţul lui Latovlevici.

Min. 80 Şut bun al lui Filip, din marginea careului mare, mingea trece puţin pe lângă stâlpul din dreapta lui Sidelnikov.

Min. 75 Contraatac al Stelei, după un corner al kazahilor, Tănase şutează în blocaj.

Min. 70 Şut puternic al lui Latovlevici, de la 20 de metri, mingea trece peste poartă.

Min. 67 Chipciu şutează din prima, din afara careului, pe poarta lui Aktobe, Sidelnikov reţine în doi timpi. 

Min. 61 Cea mai mare ocazie de gol a reprizei. Iancu centrează de pe stânga, din alergare, Chipciu ratează milimetric lovitura de cap. În plonjonul său spre balon, Chipciu se loveşte de bară şi primeşte îngrijiri medicale.

Min. 58 Iancu execută direct pe poartă o lovitură liberă de la peste 35 de metri, dar portarul kazahilor a reuşit să reţină.

Min. 57 Logvinenko, căpitanul lui Aktobe, este eliminat pentru un fault asupra lui Filip. Kazahul a văzut al doilea galben în acest meci.

Min. 54 Acest început de repriză este fragmentat, jucătorii kazahi apelând la faulturi pentru a-i opri pe jucători noştri.

Min. 48 A doua schimbare la Steaua, în locul lui Nicuşor Stanciu, marcatorul celui de-al doilea gol, a intrat Gabi Iancu.

Min. 46 A început repriza secundă.

Min. 45 Finalul primei reprize, Steaua – Aktobe 2-0!

Min. 44 Arlauskis o salvează din nou pe Steaua, respingând senzaţional şutul lui Hairulin. Rămâne 2-0 pentru Steaua.

Min. 41 Ripostă a kazahilor, cu un şut al lui Pizzelli, din 17 metri, însă balonul trece pe lângă poarta noastră.

Min. 38 GOOOL Steaua! Chipciu centrează de pe stânga, Stanciu deviază din prima, cu un vole, sub bară! Steaua-Aktobe 2-0!

Min. 35 Al treilea jucător de la Aktobe avertizat cu cartonaş galben este Korobkin. El l-a faultat pe Stanciu, la centrul terenului.

Min. 33 Şut bun al lui Tănase, puţin pe lângă poarta lui Sidelnikov.

Min. 30 Ocazie URIAŞĂ pentru Aktobe, la o greşeală a lui Adi Popa. Jucătorul nostru a încercat o pasă către Arlauskis, mingea a fost interceptată de Antonov, care a scăpat singur cu goalkeeper-ul Stelei, însă a tras în portar, iar apoi Varela a îndepărtat pericolul.

Min. 24 Cartonaş galben pentru căpitanul lui Aktobe, Logvinenko, pentru un fault asupra lui Adi Popa.

Min. 22 O nouă fază frumoasă de atac a Stelei, dar centrarea pe jos a lui Chipciu, în faţa porţii, a fost reţinută de Sidelnikov.

Min. 18 Şut Varela, de la 20 de metri, puţin pe lângă stâlpul din stânga portarului Sidelnikov.

Min. 13 Szukala este aproape să reia spre poarta kazahilor, din 8 metri, în urma unui corner, dar unul dintre fundaşii lui Aktobe îi suflă balonul în ultimul moment.

Min. 12 Steaua e forţată să facă prima schimbare. Sânmărtean, care acuză dureri în piept, este înlocuit cu Filip.

Min. 8 Steaua a marcat al 6-lea gol, în patru meciuri de Champions League jucate în acest sezon.

Min. 3 GOOOL Steaua! Chipciu a deschis scorul, în urma unui contraatac rapid, purtat de Adi Popa! Acesta i-a pasat în centrul careului lui Chipciu, care a reluat în plasă! Steaua – Aktobe 1-0!

Min. 1 Steaua începe tare, iar Sânmărtean trimite puţin pe lângă poartă, în urma unui corner.

Min. 1 A început partida Steaua – Aktobe.

Componenţa formaţiilor:

Steaua: Arlauskis – Râpă, Szukala, Varela, Latovlevici – Prepeliţă, Sânmărtean – Popa, Chipciu, Tănase – Stanciu.

Rezerve: Cojocaru, L. Filip, G. Iancu, Keşeru, Pîrvulescu, I. Neagu, Vâlceanu.

Aktobe: Sidelnikov – Miroşnicenko, Muldarov, Arzumanian, A. Minero – Ţarikaiev, Korobkin – Pizzelli, D. Neco, Hairullin – Antonov.

Rezerve: Bekbaev, Tagybergen, Şabalin, Logvinenko, Zenkovici, Kapadze, Aimbetov.

La fel ca în meciul tur, Steaua nu va putea conta pe serviciile lui Florin Gardoş, accidentat în continuare. De altfel, fotbalistul a fost trimis la o clinică din Germania, pentru un set de investigaţii suplimentare. Acestei indisponibilităţi i se adaugă cea a atacantului Valentin Lemnaru, care a jucat în ultimele 20 de minute ale disputei din Kazahstan. Jucătorul transferat de la U Cluj este suspect de ruptură, astfel că nu va fi trecut pe foaia de joc.

Partida va fi arbitrată de cehul Miroslav Zelinka (33 ani), care sezonul trecut a fost la centru în meciul pe care Pandurii Tg. Jiu l-a pierdut sezonul trecut, scor 0-3, pe terenul Fiorentinei, în grupele Europa League.

În urma meciurilor jucate marţi în turul trei preliminar al Ligii Campionilor s-au aflat posibilii adversari ai Stelei din play-off. Aceştia sunt Maribor, Dinamo Zagreb, Slovan Bratislava sau Sheriff Tiraspol (se joacă miercuri), Ludogoreţ Razgrad sau Partizan Belgrad (se joacă miercuri), Legia Varsovia.

STEAUA vs. AKTOBE va începe la ora 20.30, va fi transmis în direct de PRO TV şi LIVE VIDEO de RomaniaTV.net.