Ştefan Mandachi a îngropat primul metru de autostradă şi i-a pus cruce: „Nu-mi mai fată mintea nicio idee prin care să punem presiune pe aleşi”

Ștefan Mandachi este în continuare dezamăgit de aleşi, dar şi de faptul că gestul lui din martie 2019 nu a avut ecoul pe care şi l-ar fi dorit. Iniţiatorul mişcării #şîeu a pus cruce, la propriu, metrului de autostradă din Moldova inaugurat în 2019, spunând că nu s-a schimbat nimic, iar vinovai pentru acest lucru sunt românii.

16 mart. 2021, 13:31
Ştefan Mandachi a îngropat primul metru de autostradă şi i-a pus cruce: „Nu-mi mai fată mintea nicio idee prin care să punem presiune pe aleşi”
Ştefan Ștefan Mandachi a îngropat primul metru de autostradă din Moldova. FOTO: Facebook Ştefan Mandachi

Ştefan Mandachi a îngropat primul metru de autostradă. Omul de afaceri sucevean a anunţat pe Facebook, printr-o lungă postare, că defunctul metru de autostradă va fi înlocuit cu ”Muzeul Primului metru de autostradă”.

Ştefan Mandachi a îngropat primul metru de autostradă

Da, astăzi 15 martie 2021 am ”înmormântat” autostrada, întrucât nu mai găsesc nicio soluție sau cale de resuscitare. Nu-mi mai fată mintea nicio idee prin care să punem presiune pe niște ”aleși” să-și facă datoria”, a scris Mandachi într-o amplă postare pe Facebook.

Respectiva porţiune de autostradă a fost construită în martie 2019 pe un teren propriu din Suceava în semn de protest față de lipsa autostrăzilor din România.

Iată noutățile, după doi ani: nu avem nicio autostradă în toată regiunea istorică Moldova! S-a finalizat doar o centură ocolitoare la Bacău, de câțiva kilometri, pe care nici bine nu intri, că în două minute ești obligat să ieși. De 31 de ani, de la Suceava la București tot șapte ore faci, tot istovit ajungi. La fel cum de la Suceava spre capitala Transilvaniei, Cluj, drumul este la fel de anevoios, fără 1 milimetru de autostradă. Nu s-a schimbat ABSOLUT NIMIC. Se circulă groaznic iar pericolele sunt la fel, poate chiar mai mari (avem mai multe mașini)”, scrie omul de afaceri.

Lista „ctitorilor” morţilor de pe şosele

Potrivit lui Mandachi, vinovaţi de lipsa autostrăzilor şi, implicit, de morţile rezultate în urma accidentelor rutiere s-ar face mai mulţi politicieni.

Trebuie să mulțumim următorilor ctitori (în ordine alfabetică) pentru morții de pe șosele, pentru toate orele din viața noastră pe care le petrecem la volan în loc să stăm cu familia, pentru stres, pentru nervi, pentru răni, pentru sperieturi și pentru toate pericolele prin care trecem pe șoselele Moldovei: Boc, Câțu, Ciorbea, Dăncilă, Grindeanu, Isărescu, Năstase, Orban, Ponta, Roman, Stolojan, Tăriceanu, Tudose, Ungureanu, Văcăroiu, Vasile precum și tuturor președinților României din 1990-2021, care i-au numit.

Poate că sunt diferențe între conducătorii patriei în alte domenii, dar din punct de vedere al realizării de autostrăzi în Moldova NICIUNUL NU ESTE MAI BREAZ DECÂT ALTUL, TOȚI SUNT ZERO BARAT! Nu-i mai breaz Orban decât Văcăroiu, Câțu decât Dăncilă, Isărescu decât Grindeanu, sau Tudose decât Ciorbea”, este de părere Mandachi.

Poporul român, principalul vinovat pentru lipsa autostrăzilor

Dincolo de vina oamenilor politici, Mandachi identifică şi vina poporului, şi asta întrucât poporul este responsabil pentru ce alege.

Totuși, să nu uităm pe cel mai mare vinovat dintre toți, NOI, POPORUL ROMÂN. E de bun simț să ne mulțumim și NOUĂ, CELOR CARE I-AM VOTAT ȘI ALES pe cei enumerați mai sus. Și nouă ni se datorează toate catastrofele de pe șosele, pentru că am stat indiferenți pe margine.

Deși au trecut trecut vreo patru rânduri de alegeri politice, le-am ignorat total, cu toate că aș fi avut oricând șanse să fiu votat. Pe merit. Nu-mi place politica, mă enervează, mă plictisește. Chiar și așa, niciunul dintre cretinii care m-au acuzat că voi candida nu și-au cerut scuze. Nici nu e nevoie. N-am nicio simpatie pentru niciun partid politic, nu fac parte din nicio organizație sau mișcare. Există oameni extraordinari în toate partidele (sunt prieten cu câțiva) dar există și multe lichele corupte, care își bat joc de șansa acestei țări. Nu vă îmbătați cu apă rece! La ora actuală, COLCĂIE CORUPȚIA ÎN ROMÂNIA”, afirmă antreprenorul.

Citeste si

Supărat pe români, Mandachi propune un nou slogan

Ștefan Mandachi susţine că românii s-au resemnat în faţa lipsei autostrăzilor şi au intrat într-o zonă de confort din care refuză să iasă.

Citeste si Femeie bătută cu bestialitate de soţ în plină stradă pentru că voia să divorţeze de el. VIDEO

”Strigarea noastră ar trebui redenumită: noi, românii, nu vrem autostrăzi”, propune omul de afaceri sucevean.

În ultimii doi ani, am văzut prea puțini români nemulțumiți cu adevărat de rețeaua de drumuri din Moldova. Prim urmare, în temeiul constatării că cei mai mulți s-au resemnat cu privire la acest subiect, în mod logic și firesc, cred din ce în ce mai puțin că România vrea autostrăzi. E mult mai plauzibil ”ROMÂNII NU VOR AUTOSTRĂZI”. Așa ar trebui redenumită strigarea noastră, a tuturor: ”noi, românii, nu vrem autostrăzi”.

Eu mi le doresc și am luptat pentru asta, mai suntem câțiva zăpăciți! Însă prea puțini mai vor cu adevărat. Dacă românii ar fi vrut autostrăzi, le-ar fi avut! S-ar fi luptat pentru ele. Nemții, britanicii au vrut, francezii la fel, italienii și ei, spaniolii, grecii, chiar și sârbii mai nou, bulgarii, ungurii, toți au vrut. ȘI S-AU FĂCUT!!! Noi, românii, nu am vrut! De aceea nu avem. Prin urmare, ce sens mai are tămbălăul cu autostrăzi atâta vreme cât noi nu le dorim suficient de arzător?

Concluzia mea: suntem prea înrădăcinați în zona de confort ca să ne manifestăm dreptul constituțional de a protesta. Nu știm să ne utilizăm drepturile. Nu știm să protestăm! Și nici nu vrem să învățăm…”, apreciază Mandachi.