Ştefan Mandachi a răbufnit din cauza facturilor la gaze şi curent: „Ce colaps va crea (a creat deja) Guvernul în industria Horeca”

Ştefan Mandachi a răbufnit din cauza facturilor la gaze şi energie electrică. Omul de afaceri susţine că Guvernul a creat un colaps în industria Horeca, după doi ani de restricţii dure.

22 feb. 2022, 22:59
Ştefan Mandachi a răbufnit din cauza facturilor la gaze şi curent: „Ce colaps va crea (a creat deja) Guvernul în industria Horeca”

Ştefan Mandachi a făcut publice facturile primite la gaze şi energie electrică. Omul de afaceri spune că la un hotel de 90 de camere, facturile la gaze şi curent electric ajung la un milioard de lei pe lună.

Ştefan Mandachi a răbufnit din cauza facturilor la gaze şi curent

„Ca să vă faceți o idee ce colaps va crea (a creat deja) Guvernul în industria Horeca (și nu numai), după doi ani de restricții dure. Nu ne plângem, doar arătăm cifrele din facturile primite-n poștă: pt. un restaurant de 90 MP, factura la curent pentru luna ianuarie a fost de 17.000 lei, iar pentru un restaurant minuscul, de 33 MP într-un container, factura pentru o lună la curent a fost de 9020 lei. Asta doar curent, fără apă, fără gaz.

La un hotel de 90 camere, curent 28.200 lei, gaz 70.500 lei. Exact! 1 miliard pe LUNĂ

Faceți orice business plan vreți și calculați ‘profitul’ „, a scris Mandachi pe Facebook.

Citeşte şi Plafonarea şi compensarea preţurilor la energie electrică şi gaze vor continua şi după 1 aprilie – surse

Postarea afaceristului din Suceava a adunat rapid sute de comentarii.

„Eu deţin o cafenea, într-o mică comună… Am doi angajaţi… Plătesc chirie… La ţară, iţi dai seama ce preţuri avem… 4 lei o cafea… Un spaţiu de 70-80 de mp, mi-a venit factura la curent de 4.300lei… Să nu mai punem că avem încălzire pe lemne, care şi alea costă enorm… Plus tăiatul, capătul şi băgatul la scut… Ce sa mai zic???  Cu ce ne ajută statul astă pe noi??  Cu nimic…  Plătim o grămadă de bani pentru angajaţi, eu am doar doi, cu mine trei… Dau 3.300 aproape la stat pe luna, plus contabil…apa, chirie… Suntem vai de noi….”, a comentat Oana.

„Afacerile mici si mijlocii vor disparea in scurt timp, tot ce e firma autohtona nu va avea putere de supravietuire. „Parca” e un plan bine pus la punct de saracire. De parca nu eram deja aici”, a scris o altă persoană.

Citeşte şi Furnizorii de energie se plâng că statul nu le-a dat nici acum banii pentru facturile compensate: „Vorbim de sute de milioane de euro”