Ştefan Paraschiv, directorul Metrorex care a demolat chioşcurile cu ranga, revocat din funcţie după opt luni

Ștefan Paraschiv, directorul general al Metrorex, devenit celebru după ce a demolat chioşcurile din subteran cu ranga, a fost revocat din funcţie, ca urmare a şedinţei Consiliului de Administraţie.

17 nov. 2021, 11:26
Ştefan Paraschiv, directorul Metrorex care a demolat chioşcurile cu ranga, revocat din funcţie după opt luni
foto: InquamPhotos - George Călin

Revocarea lui Ştefan Paraschiv din funcţia de director general al Metrorex s-a aflat printre subiectele aflate pe ordinea de zi a convocatorului Consiliului de Administraţie.

„Revocarea din funcția de director general provizoriu a dlui Ștefan Paraschiv, alegerea unui nou director general provizoriu, pentru un mandat de 4 luni, cu posibilitatea prelungirii până la maximum 6 luni, aprobarea Contractului de mandat de director general provizoriu al Metrorex SA, în conformitate cu prevederile art 64 din OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările și completările ulterioare, aprobată prin legea 111/2016, precum și mandatarea președintelui Consiliului de Administrație pentru semnarea contractului de mandat”, se precizează la punctul 5 al ordinii de zi a ședinței CA.” potrivit publicaţiei Club Feroviar.

Ștefan Paraschiv a fost numit în funcție de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, în data de 9 martie 2021.

S-a remarcat prin conflictul cu sindicatul lui Ion Rădoi (USLM) atât în privinţa buticurilor construite fără autorizaţie ISU cât şi pentru anularea majorării salariilor cu 18 %, creştere salarială acordată ilegal în toamna anului 2020 cu ,,măsluirea” datelor financiare ale Companiei. Scandalul închirierii spaţiilor comerciale, o afacere din care Sindicatul Sindomed de la metrou câştiga mai mult decât Ministerul Transporturilor, proprietarul domeniului public din subteran, a dus la oprirea circulaţiei metroului, în plină pandemie, un protest ,,spontan” pe care sindicaliştii lui Ion Rădoi l-au motivat prin intenţia lui Paraschiv de revenire la vechile salarii, încasările din vânzarea cartelelor fiind mult reduse iar bugetul neavând cum să acopere ,,gaura” cu cheltuielile de personal majorate.

Citeşte şi: VIDEO Directorul Metrorex sparge cu ranga uşa unui chioşc la metrou. Drulă: Un cartel se destructurează cu ranga

Stefan Paraschiv a fost revocat. Cine este noul director general al Metrorex

Noul director general interimar al Metrorex este Laurenţiu Truşcă, specializat în afaceri cu petrol, director comercial la o companie de profil.

Din decembrie 2017 și până în luna martie a anului în curs, Laurenţiu Truşcă a ocupat funcția de director Comercial la Octano Downstream SRL București, societatea specializată în comerțul cu carburanți.

Anterior, în perioada martie 2015-decembrie 2017, Trușcă a lucrat tot în domeniul petrolier, la Nobel Oil Downstream SRL București, ocupând două funcții de top management. Cu o mică întrerupere, de nici doi ani de zile, când a lucrat în domeniul importului și distribuției de produse alimentare, la Zararom, Laurențiu Gabriel Trușcă a activat toată cariera sa în industria petrolieră. Astfel, în perioada noiembrie 2001-octombrie 2013 noul director general al Metrorex a lucrat la Rompetrol Downstream.

Trușcă este licențiat atât în Managementul Afacerilor, cât și în Administrație Publică.

Citeşte şi: Metrorex, noi măsuri pentru a stopa răspândirea COVID. Anunțul făcut de Prefectura Capitalei