VIDEO Directorul Metrorex sparge cu ranga uşa unui chioşc la metrou. Drulă: Un cartel se destructurează cu ranga

A fost scandal mare la demolarea magazinelor de la metrou. Muncitorii au dărâmat deja magazinele din staţia de metrou Ştefan cel Mare. Oamenii revoltaţi aproape l-au linsat pe primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, iar politia a facut scut in jurul lui. La un moment dat, chiar directorul Metrorex Ştefan Paraschiv a intervenit în problema spațiilor comerciale și a încercat să deschidă, folosind o rangă, ușa unui spațiu comercial din incinta metroului.

07 apr. 2021, 16:06
VIDEO Directorul Metrorex sparge cu ranga uşa unui chioşc la metrou. Drulă: Un cartel se destructurează cu ranga
Directorul Metrorex filmat când sparge cu ranga uşa unui chioşc la metrou. Foto: Inquam Photos

Imaginile zilei au venit miercuri de la demolarea spaţiilor comerciale amplasate în staţia de metrou de la Ştefan cel Mare.

Proprietarii magazinelor din staţia de metrou Ştefan cel Mare, despre care Ministerul Transporturilor şi conducerea Metrorex susţin că sunt amplasate ilegal, s-au luat la ceartă cu primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, care a luat parte miercuri la demolarea chioşcurilor.

Citeşte şi: Scandal la demolarea magazinelor de la metrou. Proprietarii magazinelor s-au luat la ceartă cu primarul Sectorului 2. Poliţia şi Jandarmeria au intervenit

La un moment dat, chiar directorul Metrorex Ştefan Paraschiv a intervenit în problema spațiilor comerciale și a încercat să deschidă, folosind o rangă, ușa unui spațiu comercial din incinta metroului.

Directorul Metrorex filmat când sparge cu ranga uşa unui chioşc la metrou

 

Drulă, despre demolările de la metrou şi intervenţia directorului Metrorex: „Un cartel se destructurează cu ranga”

Ministrul Transporturilor, Catalin Drula, a declarat miercuri, referindu-se la situatia de la metrou, că „legea este lege” adaugand ca „unde este lege nu este tocmeala”.

„Acele constructi provizorii sunt ilegale sub multiple aspecte. Cel mai important este ca nu au autorizatii de construire (…) nu au dreptul legal, comercial de a ocupa domeniul public (…) este foarte important ca sunt nenumarate rapoarte ISU care identifica ca problema de siguranta amplasarea acestor spatii comerciale – inguspeaza caile de evacuare, pobleme de flamabilitate”, a completat Cătălin Drulă.

Ministrul Transporturilor a mulţumit Primăriei Sectorului 2 şi edilului Radu Mihaiu şi a anunţat că acţiuni de demolare vor avea loc şi în sectoarelor 1, 4 si 6.

Referindu-se la gestul directorului general al Metrorex, Stefan Paraschiv, care a deschis un chiosc cu ranga, Călălin Drulă a spus: „Un o curajos, care si-a asumat o misiunea grea la Metrorex. Am vazut comentarii despre folosirea de catre directorul general a unei rangi. Da, un carte se destructureaza cu ranga si-l felicit pentru un act de asumare si curaj”.

„Actiunile de astazi si scandalul facut de oamenii liderului de cartel Radoi sunt o ultima zvacnire a mafiei”, a mai declarat ministrul.

Citeşte şi: Demolarea magazinelor de la metrou a început. Chiriașii vor fi evacuați cu poliția și jandarmeria!

 

Ministrul Transportului, despre demolarea de la metrou: Unde e lege, nu e tocmeală. Spaţiile erau ilegale, iar scandalul a fost ultima zvâcnire a mafiei!

Ministrul Cătălin Drulă atrage atenţia că primarii de Sector sunt imiplcaţi în acest demers şi a mulţumit fiecărui om care a contribuit astăzi la demolarea acestor spaţii comerciale.

„Legat de situaţie de la Metrorex. Legea e lege şi nu e tocmeală. Ministerul Transporturilor a transmis o notificare Metreorex. Acele construcţii provizorii sunt ilegale sub multiple aspecte, cel mai important e că nu au autorizaţie de construire sua aviz, nu au dreptul legal, comercial, de a ocupa acel domeniu public. Acele spaţii sunt ocupate fără drept de 3 ani. E foarte important că sunt nenumărate rapoarte care identifică probleme la siguranţă de incendiu.

Vreau să felicit toate autorităţile implicate la acest demers. Vreau să spun că un cartel se destructurează cu ranga. Felicit pentru un act de asumare şi de curaj.  Primari din alte sectoare sunt notificaţi. Mi-a confirmat domnul Băluţă, Clotilde Armand, primarul sectorului 6. Nu am apucat să vorbesc cu ceilalţi doi primari, dar sunt sigur că vor acţiona cum trebuie. Scandalul de la metrou e ultimă zvâgnire a mafiei. Acea epocă s-a încheiat. Epoca civilizaţiei începe acum”, a spus Cătălin Drulă.