Ştefan Pirpiliu: Candidaţii Forţei Civice la europarlamentare reprezintă o provocare

Secretarul general al Partidului Forţa Civică, deputatul Ştefan Pirpiliu, a declarat, vineri, la Târgu-Jiu, că partidul pe care îl reprezintă se pregăteşte pentru prima confruntare electorală din acest an, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
28 feb. 2014, 14:34
Ştefan Pirpiliu: Candidaţii Forţei Civice la europarlamentare reprezintă o provocare

Astfel, în acest sens, au fost întocmite o serie de criterii de departajare şi eliminatorii pentru candidaţii la Parlamentul European. Potrivit acestuia, Forţa Civică este ‘primul partid din ţară’ care a introdus aceste criterii.

‘Ne pregătim pentru prima confruntare electorală importantă din acest an şi aş vrea să vă spun că suntem singurul partid care am hotârât în BPN să avem nişte criterii de departajare şi eliminatorii pentru candidaţii pe care dorim să îi propunem pentru Parlamentul European. În primul rând, candidaţii trebuie să fie membri ai partidului, să nu fi colaborat cu securitatea, să aibă un proiect pentru România în PE, să fie cunoscător a cel puţin o limbă străină de circulaţie europeană. Iar la cele de departajare, să aibă vârsta între 30-55 ani, să nu fi fost membru al Partidului Comunist Român şi să nu fi deţinut o funcţie numită sau aleasă la nivel naţional. Vrem să venim în faţa electoratului cu oameni – ca o provocare – a ceea ce nu a mai existat până acum, timp de 25 de ani în România’, a spus Ştefan Pirpiliu.

El a precizat că speră ca lista să fie finalizată până în 22 martie.

Pirpiliu se află vineri şi sâmbătă la Târgu-Jiu unde, alături de preşedintele Mihai-Răzvan Ungureanu şi alţi lideri ai organizaţiilor judeţene din Oltenia, coordonează lucrările Congresului Regional al partidului. În cadrul congresului vor fi stabiliţi candidaţii regiunii pentru alegerile europarlamentare, va fi definitivat calendarul activităţilor politice pentru perioada următoare şi se va discuta despre situaţia organizaţiilor partidului din regiunea Oltenia.


loading...