Stelian Gheorghe şi Alexandru Faur, aduşi la DNA

Stelian Gheorghe, afacerist implicat în dosarul Despăgubirilor şi în dosarul Microsoft, şi Alexandru Faur, al cărui nume apare în acelaşi dosar al Despăgubirilor ilegale,  au fost aduşi la DNA pentru audieri, informează România TV.

10 feb. 2015, 17:09
Stelian Gheorghe şi Alexandru Faur, aduşi la DNA

Omul de afaceri Gheorghe Stelian, zis Stelu, este cunoscut pentru mai multe afaceri cu imobiliare. De la el ar fi cumpărat Elena Udrea, în 2006, un teren în zona Floreasca din Bucureşti, pentru a construi locuinţe. Totodată, Udrea a mai cumpărat un teren pe malul lacului Griviţa, tot pentru un proiect imobiliar, după ce a făcut un credit de 3,3 milioane de euro la BRD. Proiectul neavând succes, Udrea a vândut terenul şi creditul lui Alexandru Faur, partener de afaceri al lui Stelian.

Elena Udrea a fost citată, marţi, la DNA, informează România TV. Udrea a ajuns la ora 11.50 la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precizând că a venit pentru a da declaraţii în Dosarul Microsoft, în urma unei solicitări a avocaţilor, aprobate de procurori. Udrea a fost reţinută pentru 24 de ore de DNA.

ELENA UDREA, la DNA în Dosarul Microsoft: „E o situaţie DELICATĂ” VIDEO

În dosarul Despăgubirilor, Alina Bica a fost trimisă în judecată pe 15 decembrie 2014. Ea este acuzată de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, faptă săvârșită ca secretar de stat și reprezentanta Ministerului Justiției în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților.

În acelaşi dosar, au fost deferiți justiției pentru aceeași faptă și alte persoane care erau în componența Comisiei: Crinuța Dumitrean, președinte ANRP, Dragoș Bogdan și Lăcrămioara Alexandru, toți în stare de arest preventiv, Sergiu Diacomatu, vicepreședinte ANRP, Cătălin Teodorescu, actualmente deputat, Oana Vasilescu, jurist, șef birou în MJ, toți sub control judiciar, și Remus Baciu, condamnat definitiv la 5 ani pentru corupție în altă cauză.

De asemenea, au mai fost deferiți justiției Emil Nuțiu, în stare de arest preventiv, evaluator, și Stelian Gheorghe, sub control judiciar, om de afaceri, beneficiar al despăgubirii, ambii pentru complicitate.