Stelian Ion, USR: Adoptarea Codului administrativ prin ordonanţă de urgenţă este o batjocură la adresa Parlamentului

Deputatul USR Stelian Ion a declarat, luni, că adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pe Codul administrativ ar fi o "batjocură" la adresa Parlamentului, susţinând că se urmăreşte ca acest act normativ să nu mai poată fi supus controlului Curţii Constituţionale.

RomaniaTV.net
13 mai 2019, 15:33
Stelian Ion, USR: Adoptarea Codului administrativ prin ordonanţă de urgenţă este o batjocură la adresa Parlamentului

„Este o promisiune pe care Liviu Dragnea a făcut-o primarilor. Este o batjocură la adresa Parlamentului pentru că legiferarea trebuie făcută în Parlament mai ales pe legi atât de importante cum sunt codurile: Codul civil, Codul penal, Codul administrativ – un act normativ extrem de important. Se urmăreşte adoptarea (Codului administrativ – n.r.) prin OUG pentru a nu mai putea fi supus controlului CCR, ştiindu-se că doar Avocatul Poporului poate sesiza Curtea, Victor Ciorbea care a dormit în post”, a afirmat Stelian Ion.

La sfârşitul săptămânii, premierul Viorica Dăncilă a anunţat, într-o întâlnire cu oameni de afaceri şi primari din judeţul Satu Mare, că Guvernul va adopta prin ordonanţă de urgenţă Codul administrativ. De asemenea, aflat în judeţul Giurgiu, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus că imediat după alegerile europarlamentare Guvernul va adopta Codul administrativ prin ordonanţă de urgenţă pentru simplificarea procedurii de atestare a domeniului public, el declarând că actuala procedură generează zilnic „pierderi de bani europeni”.