Stelian Ion (USR) ar fi vrut ordonanţă prin care să se desfiinţeze Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie

Publicat: Marţi, 04 Februarie 2020 17:20 // Actualizat: Marţi, 04 Februarie 2020 17:20 // Sursa: romaniatv.net

Deputatul USR Stelian Ion a declarat, marţi, că este un lucru bun faptul că Guvernul a decis să desfiinţeze Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie (SIIJ). Politicianul a apreciat însă că varianta cea mai bună ar fi fost aceea a unei ordonanţe, pentru că PSD va bloca proiectul în Parlament.

"Este un lucru pozitiv faptul că Guvernul s-a hotărât în sensul desfiinţării acestei secţii şi lucrul acesta face parte din acordul pe care l-am semnat cu PNL în momentul acordării votului de încredere pentru Guvernul Orban. Sunt însă de făcut câteva precizări. În momentul în care am discutat cu ministrul Cătălin Predoiu, am stabilit că vom avea nişte întâlniri împreună pentru a vedea ce facem cu această Secţie de investigare a infracţiunilor din Justiţie. Din păcate, nu s-a întâmplat acest lucru şi aflăm astăzi că există deja un proiect şi el a şi fost publicat. (...) Dacă se doreşte desfiinţarea Secţiei speciale în era asta, nu în legislatura viitoare, varianta cea mai bună ar fi aceea a unei ordonanţe, pentru că PSD va bloca acest proiect în Parlament", a spus Stelian Ion la Palatul Parlamentului.

Politicianul a adăugat că în proiectul de lege al Guvernului "sunt chestiuni care suscită nişte critici".

"Putem cădea dintr-o extremă în cealaltă. Acum există un organism care era creat ca un instrument de intimidare şi de oprimare a magistraţilor. De cealaltă parte se vine cu o variantă de lege în care sunt menţionate nişte filtre pentru angajarea răspunderii magistraţilor, astfel încât aceştia nu vor mai putea răspunde decât în situaţii foarte rare şi, în orice caz, totul trecut prin pixul procurorului general, ceea ce mi se pare o chestiune foarte gravă. Am criticat această manieră de numire politică a procurorilor, s-a făcut o selecţie de către ministrul Justiţiei şi se fac nişte propuneri înaintate către preşedintele României, dar toată această procedură se desfăşoară pe legea în vigoare. Noi am spus întotdeauna (...) că ar trebui mai întâi schimbată procedura în sine şi după aceea să se facă aceste numiri, pentru ca factorul politic să fie cu mult diminuat. (...) Vom analiza acest proiect şi vom aduce toate amendamentele necesare", a explicat deputatul USR.

Citeşte şi: Dan Barna, despre legea care elimină pensiile speciale: "Există riscuri să nu intre niciodată în vigoare

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie stelian ion USR
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8730
RON
22 Oct
noapte 6 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H